torstai 4. elokuuta 2022

Tatuointi Alanyassa


Alanyasta löytyy taitavia tatuointiartisteja ja laadukkaita tatuointistudioita, jotka täyttävät kaikki hygieniastandardit ja joissa käytetään laadukkaita kansainvälisesti tunnettuja tatuointivälineitä ja -värejä. 

Lomatatuoinnista puhuttaessa aikaisemmin mieleeni saattoi tulla äkkiseltään suttuinen tatuointi tuhnuisessa tatuointipuljussa, vähän niinkuin festaritatuoinnit. Myönnän vanhanaikaisen ajatteluni sen suhteen, mutta nykyään sen ei kuitenkaan tarvitse olla enää niin. 

Ammattitatuoijat yleensä yhdistelevät eri brändejä ja ovat löytäneet väreistä omat suosikkinsa, jotka toimivat parhaiten.

Isommissa tatuointistudioissa on yleensä paljon työntekijöitä eri rooleissa; myyjät eli informaation antajat, suunnittelijat eli designerit ja itse tatuointiartistit, jotka kuvan iholle ikuistavat. Jokainen ottaa myös oman osuutensa tatuoinnin hinnasta. Alanyasta tatuointistudioita alkaa löytymään lähes joka kadunkulmasta ja studioiden infopisteitä myös monista hotelleista, ravintoloista ja tapahtumista. Jos omaat jo entuudestaan tatuointeja voit olla lähes varma, että jossain vaiheessa lomaa tatuointisi kiinnittävät kaupustelijoiden huomion ja he ovat kimpussasi kuin hyeenat.


Tatuointia varten sovitaan yleensä käynti studiolla, jossa kuvaa suunnitellaan. Varsinainen tatuointi tehdään vasta loman viimeisinä päivinä, koska tuoreen tatuoinnin kanssa on hyvä välttää aurinkoa ja uimista. Myös ennakkoon on tatuoitavalle kohdalle hyvä välttää liiallista auringonottoa. Jos viettää Alanyassa pidempiä aikoja ovat talvikuukaudet parhaita tatuoinnin ottoon, kun silloin aurinkoa ja uimista ei tarvitse juurikaan vältellä ja tatuointi saa parantua rauhassa. 


Nykyaikaan on siirrytty myös tatuointien suunnittelussa. Tatuoinnit suunnitellaan useimmiten tietokoneella käyttäen Photoshoppia näppärästi kuin graafiset suunnittelijat konsanaan. Tässä nykyaikaisessa suunnittelussa on toki myös kääntöpuolensa, kun houkutus kasvaa napata kuva suoraan netistä esim. Googlesta tai Pinterestistä ilman sen kummempaa suunnittelua. Tämän myötä minusta alkoi tuntumaan, että yhä harvempi suunnittelija tai tatuoija osaa varsinaisesti itse piirtää. Tässä suhteessa olen vielä vanhanaikainen ja kaipasin perinteisempää toimintaa, jossa suunnitellaan ja käsin piirretään yksilöllisempi tatuointi toiveideni mukaan. Ehkä useampia kuvia yhdistellen ja paremmin toiveitani kuunnellen.


Kavereilta kysellen ja Instagrammista pitkään etsien löysin taiteellisen tatuointiartistin, joka osaa piirtää ja maalata hienosti. Kun kynä ja pensseli pysyvät kädessä, uskon myös tatuointikoneen tekevän parempaa jälkeä. Hän on työskennellyt tatuoijana jo yli 20 vuotta, joten hänellä on pitkä kokemus tatuoimisesta ja hän piirtää ja suunnittelee yksilöllisiä tatuointeja itse (eikä vain nappaa kuvia netistä, kuten valitettavan monet artistit nykyään tekevät). Luotettava, kuuntelee asiakasta ja rehellisyyden nimissä kertoo mitkä kuvat toimivat tatuoinneissa eikä ahneuksissaan tatuoi mitä tahansa. Hänellä oli aikaisemmin Alanyassa oma tatuointistudio, mutta sittemmin hän on työskennellyt freelancerina useammassakin studiossa, joten kannattaa ottaa suoraan häneen yhteyttä ja kysyä lisätietoja sekä hinta-arvioita. Hän puhuu hyvin englantia.

Käsityöammateista puhuttaessa tatuointistudion brändillä on harvemmin itselleni merkitystä, itse seuraan artisteja. Hyvä tatuointitaiteilija on esimerkiksi vähän niinkuin hyvä parturi-kampaaja, jos sellaisen löytää tulee häntä seurattua studiosta toiseen, eikä studiolla itsessään ole juurikaan merkitystä. Studiolla kun voi olla niin paljon eritasoisia artisteja. 

On myös muodostunut ihan tatuointiturismia, kun hyvän tatuointiartistin perässä matkustetaan kaupungista tai jopa maasta toiseen.

1 kommentti:

  1. Tämä ala on itselleni ihan tuntematon. Tuli kyllä täytenä yllätyksenä, että hyvän tatuointiartistin perässä olln valmiita matkustamaan jopa ihan maasta toiseen. Saa nähdä, tuleeko joskus kiinnostuttua itsekin enemmän.

    VastaaPoista