sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Shoppailu Alanyassa

Alanyassa saa shoppailtua pienemmälläkin budjetilla. Turkki on yksi maailman suurimmista puuvillan tuottajamaista, Turkissa on monia isoja vaatetehtaita, vaatteet ovat laadukkaita ja niiden hintataso on pääsääntöisesti edullisempi kuin Suomessa. Satojen bazaarikojujen lisäksi Alanyasta löytyy myös vaateliikkeitä, joissa on kiinteät hinnat eikä niissä harrasteta tinkimistä. Bazaarien aktiiviseen kaupitteluun ja palveluun tottuneena niissä tosin saattavat myyjät ja myyjättäret tuntua joskus liiankin passiivisilta ja tylyiltä. Kiinteähintaisia kauppoja löydät paljon Alanyan keskustasta, Atatürk bulevardin itäpäästä.

On hyvä myös muistaa, että monet bazaarikojujen "merkkivaatteista" ovat kopioita. Bazaarien vaatteet ovat kyllä ihan laadukkaita, joten en ymmärrä miksi ne on pitänyt pilata lätkäisemällä päälle joku feikkilogo? Jos bazaarikojujen samankaltainen valikoima alkaa puuduttamaan, kannattaa puikahtaa paikallisten suosimalle 25 metrin kadulle ihmettelemään kauppojen tarjontaa. Sieltä löytyy runsaasti erilaisia vaatekauppoja, ravintoloita sekä sisustus-, kosmetiikka- ja elektroniikkaliikkeitä.

Tähän kirjoitukseen olen listannut muutamia niistä Alanyan kaupoista, joissa itse tulee usein pyörähdettyä ja joista yleensä jotain tarttuu matkaankin. Kirjoituksen lopusta löydät vielä kartan, josta näkee liikkeiden sijainnin.

Alanyum

Cumhuriyet Mah. Keykubat Blv

Alanyum kauppakeskus sijaitsee Alanyan itäpuolella. Suomalaisella mittapuulla se on aika vaatimattoman kokoinen kauppakeskus, mutta liikkeitä ja ruokapaikkoja löytyy kuitenkin kolmesta kerroksesta. Pohjakerroksesta löytyy esimerkiksi kirjakauppa, lelukauppa ja supermarket.

Toisessa kerroksessa on vaatekauppoja esimerkiksi LC Waikiki, Sevenhill, Pamira ja YKM, joka on oma suosikkini. YKM:stä josta löytyy tuttuja merkkejä kuten Onlya ja VeroModaa.

Kauppakeskuksen kolmannesta kerroksesta löytyy perheen pienimmille pelimaailma Playland, sekä useita pikaruokapaikkoja, kuten esimerkiksi Burger King ja lukuisia paikallisia paikkoja, joista saa turkkilaista kebabia tai pizzaa.

» Alanyum, www.alanyum.com


82 Sali Pazari

Alanyumista pari sataa metriä Alanyan keskustaan päin löytyy suuri 82 Salı Pazarı -liike. Sieltä löytyy paljon erilaista tavaraa monesta kerroksesta. Vaatepuolen miellän suomalaisittain vastaamaan lähinnä Tarjoustalon valikoimaa, mutta liikkeen vahvuus onkin laajassa valikoimassa keittiötarvikkeita, kodin tekstiilejä, huonekaluja ja mattoja sekä kosmetiikka- ja hygieniatuotteita.

Pienempiä 82 Salı Pazarı -liikkeitä löytyy pari myös 25 metrin kadulta.

» 82 Salı Pazarı, www.82salipazari.com


Mudo City

Mudo-ketjulla on yli 100 myymälää Turkissa ja Dubaissa. Niissä myydään tyylikkäitä vaatteita ja asusteita sekä huonekaluja ja sisustustuotteita. Alanyasta Mudon liike löytyy Atatürkin patsaalta itäiselle rannalle päin lähdettäessä ja siellä Mudon valikoimiin voi tutustua kuudessa kerroksessa.

» Mudo, www.mudo.com.tr
» Mudo Facebookissa


Koton

Koton on yksi Turkin suurimpia vaatemerkkejä, jonka myymälät valloittavat myös Eurooppaa, liikkeitä löytyy esimerkiksi Venäjältä, Saksasta ja Balkanin maista.

Alanyasta liikkeet löydät Alanyum kauppakeskuksesta (Cumhuriyet Mah. Keykubat Blv Alanyum No:219 D:206-207) ja suuren nelikerroksisen myymälän Atatürkin patsaalta itäiselle rannalle päin (Güller Pınarı Mahallesi, Alanya Cadde, Güllerpınarı Mah., Ahmet Tokuş Cad., Tahir Çırpanlı Apt., No:19). Liikkeissä naisten, miesten ja lasten vaatteita.

» Koton, www.koton.com.tr


LC Waikiki

LC Waikiki on myös tunnettu vaateketju, jota kutsutaan Turkin "henkkamaukaksi". Tarjolla on siis edullisia perusvaatteita ja asusteita naisille, miehille ja lapsille.

LC Waikikin liikkeitä löytyy Turkin lisäksi yli kahdestakymmenestä maasta. Alanyassa LC Waikikin liikkeitä on nykyään ainakin kolme. Kaksi niistä sijaitsee keskustassa Atatürk bulevardin varrella (Kadı Paşa Mah. Atatürk Cd 29/A sekä toinen liikenneympyrässä Atatürkin patsasta vastapäätä) ja kolmas Alanyum kauppakeskuksessa (Cumhuriyet Mah. Keykubat Blv Alanyum No:219 D:206-207)

» LC Waikiki, www.lcwaikiki.com


Md Fulla

Şekerhane Mahallesi, Bostancıpınarı Cd. No:36

Fulla on Ankarassa 1998 perustettu ketju, jolla on nykyään 44 liikettä ympäri Turkkia. Alanyasta Fullan liikkeen löydät keskustan LC Waikikin kulmalta ylöspäin lähdettäessä, läheltä Dolmus-asemaa ja perjantaibazaaria.

Fullasta löydät edullisia ja tyylikkäitä vaatteita, kenkiä ja alusvaatteita monesta kerroksesta.

» Fulla Moda, www.fullamoda.com


Ambar

Ambar löytyy Alanyan keskustasta, LC Waikiki liikettä vastapäätä, Atatürk bulevard tien toiselta puolelta. Kolmessa kerroksessa edullisia ja tyylikkäitä vaatteita.

» Ambar, www.ambargiyim.com.tr


Addax

Şekerhane, Bostancıpınarı Cd. No:10 D:12

Ambarin kulmalta kun lähtee kävelemään kohti satamaa löytyy siltä kadulta Addax.  Kahdessa kerroksessa edullisia vaatteita.

» Addax, www.addax.com.tr


Colin's

Şekerhane, Bostancıpınarı Cd. No:10 D:C

Aivan Addaxin vieressä sijaitsee Colin's. Kahdesta kerroksesta löydät tyylikkäitä, mutta aavistuksen muita vaatekauppoja tyyriimpiä vaatteita. 


Flo

Şekerhane, Bostancıpınarı Cd. No:10 D:C

Addaxia ja Colin'sia vastapäätä löydät kenkäkauppa Flon. Kenkien lisäksi myös hieman laukkuja ja muita pieniä asusteita sekä kenkien hoitoon liittyviä tuotteita. Flosta löydät esimerkiksi laajan valikoiman suomalaiseen lestiin hyvin sopivia Polaris-merkkisiä kenkiä. 


Rossmann

Saray, Atatürk Blv. No:62/A-B-C D:1

Rossmann on Saksassa vuonna 1972 perustettu liike, joka tarjoaa kauneus- ja terveys- sekä hygieniatuotteita. Rossmannilla on yli 4500 myymälää Saksan lisäksi Turkissa, Puolassa, Unkarissa, Tšekeissä ja Albaniassa. 

Rossmannin suuresta liikkeestä Atatürk bulevardilla löydät tuotteita ihon ja vartalon hoitoon, suun ja hampaiden hoitoon, hiusten hoitoon, lasten hoitoon, hajusteita ja hajuvesiä, siivoustuotteita, luomuruokia ja välipalatuotteita sekä jonkin verran myös paperitavaroita, leluja, koristeita ja lahjoja. 


Mavi

Saray Mah. Atatürk Blv No:57

Mavi on turkkilainen denim- ja farkkuvaatemerkki, joka perustettiin vuonna 1991 ja jonka kotipaikka on Istanbulissa. Mavin pääkonttori on Turkissa ja sen tytäryhtiöt sijaitsevat Yhdysvalloissa, Kanadassa, Saksassa, Alankomaissa, Venäjällä ja Australiassa. Myymälöitä Mavilla on New Yorkissa, Vancouverissa, Montrealissa, Istanbulissa, Berliinissä, Frankfurtissa, Düsseldorfissa, Hampurissa ja Moskovassa. Kuuluisuuksista esim. Kate Winslet ja Chelsea Clinton ovat käyttäneet Mavin farkkuja.

Yrityksen nimi 'Mavi' tulee turkkilaisesta sanasta, joka tarkoittaa sinistä. 
Mavin myymälöitä löydät Atatürk bulevardin varrelta parikin.


DeFacto

Atatürk Blv No:32, Şekerhane Mh.

DeFacto on yksi Turkin suurimmista vaateketjuista, jolla on yli 500 myymälää 30 maassa. Turkin lisäksi DeFacton myymälöitä on Kyproksella, Kazakstanissa, Irakissa, Egyptissä, Valkovenäjällä, Marokossa, Tunisiassa, Kosovossa, Albaniassa, Afganistanissa, Serbiassa, Georgiassa, Venäjällä, Bosnia ja Hertsegovinassa, Algeriassa, Azerbaidžanissa, Jordaniassa, Kirgisiassa, Libanonissa, Palestiinassa, Pakistanissa, Malesiassa, Moldovassa, Omanissa ja Ukrainassa.

Atatürk bulevardilla sijaitsee DeFacton suuri liike, jossa vaatteita naisille, miehille ja lapsille useammassa kerroksessa. DeFacton vaatteet edustavat mielestäni lähinnä "perusseppälää".

» DeFacto, www.defacto.com.trMarkkinat

Alanyassa ja sen ympäristössä järjestetään viikottain myös markkinoita, jotka ihastuttavat värikkäitä hedelmiä notkuvilla pöydillään. Keskustan alueella markkinat löytyvät tiistaisin Alanyan Kauppahallin (Toptancı Hal) läheltä ja perjantaisin Dolmus-aseman läheltä (Cuma Pazarı). Perjantaimarkkinat ovat nykyään muuttaneet remontin alta Hacetin alueelle.

Markkinoita on myös muina päivinä Alanyan lähistöllä, esimerkiksi Obassa maanantaisin, Konaklissa keskiviikkoisin, Manavgatissa maanantaisin ja torstaisin, Tosmurissa torstaisin, sekä Cikcillissä lauantaisin. Ainakin Oban, Tosmurin ja Manavgatin markkinoilta löytyy hedelmien lisäksi runsaasti myös vaatteita ja kenkiä.

» Maanantaisin markkinat Obassa
» Maanantaina ja torstaina markkinat Manavgatissa 
» Tiistaina markkinat Alanyan kauppahallin (Toptancı Hal) luona
» Torstaina markkinat Oban vieressä Tosmurissa
» Lauantaina markkinat Oban vieressä Cikcillissä

Sisustusliikkeet Alanyassa

Oman vuokra-asunnon myötä olen tutustunut myös Alanyan sisustusliikkeisiin. Lue niistä lisää blogikirjoituksesta:
» Sisustusostoksilla Alanyassa

 

Shoppailu Alanyassa -kirjoitusta päivitetty viimeksi 19.7.2020.

6 kommenttia:

 1. Ostoskeskus Alanyumissa on myös 3 krs elokuvateatteri, ihan mielenkiintoista katsoa vaikka lasten leffa turkiksi dubattuna. Ja 1 krs kirjakaupassa myös levykauppa, jota itse suosimme. T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjakaupassa kävinkin ihan mielenkiinnosta pikaisesti pyörähtämässä. Dim Caylla bongasin elokuvateatterin, jossa oli käsittääkseni liikkuvat penkitkin (eli 4D-elokuviksiko niitä kutsutaan?). Sellainen voisi olla myös mielenkiintoinen kokemus.

   Poista
 2. Moikkamoi!
  Miksi tuo mavi jeans näyttää google mapsissa osoitteeksi: Şekerhane Mahallesi, Atatürk Bulvarı, 07400 Alanya/Antalya, Turkki

  Ja mavin sivuilla osoite on ATATURK CD.NO:36/A

  google mapsin haulla löysin myös tuon sinun osoitteesi: Saray Mah. Atatürk Blv No:57

  Eiköhän liike jostain noista osoitteista löydy :) kiitos mukavista vinkeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, tuo ATATURK CD.NO:36/A osoite näyttää osoittavan Mahmutlariin, jonne on Alanyan keskustasta noin 10 kilometriä. Kenties sielläkin siis Mavin liike, mutta tuo Saray Mah. Atatürk Blv No:57 on tosiaan se Alanyan keskustan osoite :) Siinä Atatürk bulevardilla on peräkanaa monta hyvää liikettä. Ja sitten tuolta Alanyum kauppakeskuksesta löytyy monta liikettä saman katon alta, jos tekee mieli mennä sinne shoppailemaan ja vilvoittelemaan päivän paahtavimmaksi ajaksi ;)

   Poista
 3. Mahtavaa, shoppailua innolla odottaessa! :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää shoppailua! Juuri viime viikolla huomattiin, että esimerkiksi nyt alennusmyyntien aikaan miesten T-paitoja saa kiinteähintaisista liikkeistä huomattavasti bazaareja halvemmalla ;)

   Poista