torstai 11. helmikuuta 2021

Blogikirjoitukset kartalla


Tervetuloa seikkailulle Turkkiin! Tältä kartalta löydät Lauluni sadepäivän varalle -blogin Turkki-aiheisia kirjoituksia. 


Klikkaamalla ikonia kartalla pääset lukemaan kohteesta lisää. 

Blogikirjoitusten kohteet on jaoteltu muutamaan eri kategoriaan:
 • turkoosi ikoni: Alanyan nähtävyydet
 • keltainen ikoni: Alanyan kahvilat ja ravintolat
 • vaaleanpunainen ikoni: Nähtävyydet Alanyan lähistöllä
 • vihreä ikoni: Side & Manavgat
 • violetti ikoni: Nähtävyydet muualla Turkissa
 • sininen ikoni: Istanbulin nähtävyydet

Jos avaat kartan uuteen välilehteen näet kategoriat suoraan sivun vasemmassa reunassa ja pääset selaamaan niitä helpommin (ei näköjään toimi mobiilinäkymässä):

Voi kuinka janoankaan päästä laajentamaan reviiriäni ja päästä seikkailemaan ympäri Turkkia. Haaveissani on ollut jo pitkään roadtrip pitkin Turkin etelärannikkoa; Antalya, Kemer, DemreKaş, Fethiye, Marmaris, Bodrum... Lisäksi Turkin isot kaupungit Istanbul, Ankara, Izmir ja Adana kaipaavat tutkimista. Pohjoiseen Mustanmeren rannikolle Samsuniin ja Trabzoniin. Alanyasta itään Konya, Adana ja Kappadokia ja miksei myös Mardin ja Diyarbakir sekä tietysti Van järvineen ja kissoineen.


Jääkaappini oveen olen kerännyt magneetteja paikoista, joissa olen seikkaillut. Mukavia pieniä muistoja ja uusille on tilaa jääkaapin ovessa vielä paljon.

Mitä kohteita sinä suosittelisit Turkista tai mistä haluaisit lukea lisää blogikirjoituksia?
Luontokohteita? Historiallisia nähtävyyksiä? Kahviloita ja ravintoloita? 

9 kommenttia:

 1. Luontokohteet kiinnostavat itseäni aina eniten, joten niistä luen kaikkein mieluimmin. Turkin osalta en myöskään tiedä niistä kovinkaan paljoa, joten siinäkin mielessä niistä voisi olla mukavaa lukea. Kappadokia varmaan ainoa, joka tulee mieleen ja sekin taitaa olla yhdistelmä luontoa ja historiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tykkään myös luontokohteista, joten niitä tulee kierrettyä ja niistä tulee varmasti myös lisää blogikirjoituksiakin. Yksi vesiputous- ja luonnonpuisto -kirjoitus on jo valmiinakin ja julkaisujonossa ;)

   Poista
 2. Tuo haaveilemasi etelärannikon road trip kiinnostaisi täälläkin, joten toivottavasti pääset pian toteuttamaan ja saadaan lukea postauksia matkan varrelta!:) Omissa haaveissa / alustavissa suunnitelmissa on pidempi road trip Turkissa, osana suurta seikkailua joka kuljettaisi Euroopasta Keski-Aasiaan. Kohteista kiinnostaa sekä luontokohteet että historialliset nähtävyydet, joita molempia Turkissa epäilemättä riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, Suuri Seikkailu kuulostaa aina hyvältä! Toivottavasti pääsette myös oman road trippinne toteuttamaan! :)

   Turkin alueella on tosiaan pitkä historia, täällä on hallinnut paljon erilaisia kansoja ja sivilisaatioita. Itse olen nyt yrittänyt perehtyä tuohon välimerelliseen historiaan, antiikin Kreikan ja Rooman valtakunnan ajat ovat täällä vahvasti näkyvillä ja erityisesti juuri tuolta Turkin etelärannikolta löytyy vierivierestä paljon antiikin aikaisten kaupunkien raunioita. Turkin koko etelärannikkoa reunustaa myös Taurus-vuoristo, joten upeita vuoristomaisemia, metsiä, vesiputouksia ja kanjoneitakin löytyy. Ja rannikkoakin riittää, yhteensä noin 8000 km. ;)

   Poista
 3. Onpa hauska idea. Näin on paljon helpompi kyllä hahmottaa, mitä missäkin on. Ja itse hahmotan juurikin kartan avulla matkasuunnitelmia, ja matkoilla kuljenkin jatkuvasti kartan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen keräillyt kartalle, esim. Google Mapsiin, paikkoja, joissa haluaisin käydä, mm. antiikin aikaisia nähtävyyksiä, luonnonpuistoja, vesiputouksia ja hotelleja. Kartalta paikat on sitten kätevä löytää ja jakaa kavereille, kun suunnittelemme uusia seikkailuita ja roadtrippejä.

   Poista
 4. Turkki on tosi kiinnostava ja monipuolinen matkailumaa. Meidän piti mennä toukokuussa juuri Fethiyeen joogapurjehdukselle, mutta ei taida vielä onnistua. Mutta jospa pääsisi vaikka syksyllä pitkästä aikaa Istanbuliin mausteostoksille.

  VastaaPoista
 5. Wau. Tämä on hyödyllinen idea. Tosi helppo hakea ja etsiä nyt tietoa. Useinhan se on niin, että tietää vain paikan nimen, mutta ei sitten sitä, mitä mahdollisuuksia ja esim. nähtävyyksiä paikasta löytyy, joten ei osaa niitä sitten etsiä

  VastaaPoista
 6. Tämä kartta onkin mahtava, ehdin jo ajatella blogia lukiessani, että tälläinen olisi iso lisä. Valitettavasti ainakaan osa linkeistä ei enään toiminut.

  VastaaPoista