torstai 18. helmikuuta 2021

Kind Stones – hyvän mielen kivet Alanyassa

Oletko koskaan kadulla kulkiessasi törmännyt käsinmaalattuun kiveen, johon on kirjoitettu motivoiva tai mieltä piristävä viesti? Olet saattanut löytää hyvän mielen kiven!

The Kindness Rock Project on viraali-ilmiö, jossa ihmiset maalaavat kiviä ja jättävät ne julkisiin paikkoihin muiden ihmisten löydettäviksi ja kerättäviksi. Kiviin kirjoitetaan yleensä inspiroivia viestejä tai motivoivia sanoja. Kivien tarkoitus onkin levittää positiivisuutta, ystävällisyyttä ja rakkautta ihmisille ympäri maailmaa.

Jos löydät mieluisan maalatun kiven voit pitää sen itselläsi onnea tuomassa, piilottaa sen uudelleen tai jättää sen paikoilleen. 
 

The Kindness Rock Project

The Kindness Rock Project on peräisin Yhdysvalloista ja sieltä se on levinnyt ympäri maailmaa. Projektin aloitti Megan Murphy vuonna 2015. Hän kirjoitti kiveen "You've got this" ja jätti sen Cape Codin rannalle, Massachusettsissa. Ystävän löydettyä kiven, hän alkoi jättämään jälkeensä lisää kiviä inspiroivilla viesteillä.
» www.thekindnessrocksproject.com

Maalattujen kivien suosio on kasvanut taas COVID-19-pandemian aikana. Kivien maalaaminen on suosittu harrastus ympäri maailmaa ja se on pysynyt uskollisena alkuperäiselle tarkoitukselleen levittää ystävällisyyttä. Kuvia maalatuista kivistä ja vihjeitä niiden löytämisestä jaetaan Instagram- ja Facebook-ryhmissä. Maailmalla, erityisesti Yhdysvalloissa, on isoja ryhmiä, jotka saattavat kirjoittaa kiviin myös oman hashtaginsa tai Facebook-ryhmänsä nimen. 

Myös Turkin Alanyasta löytyy oma Instagram profiilinsa näille kilteille kiville, @kindstonesalanya -profiilii on ollut toiminnassa jo vuodesta 2018 ja sieltä löytyy myös hyviä vinkkejä mistä kiviä voi Alanyassa bongailla:
» www.instagram.com/kindstonesalanya

Maalatuille kiville on olemassa myös oma kansainvälinen Drop a Rock -päivänsä, jota vietetään 3. heinäkuuta ja erityisesti silloin ihmisiä kannustetaan jättämään maalattu kivi julkiseen paikkaan.

Suomessa maalatuilla "kehukivillä" on taisteltu myös koulukiusaamista vastaan:
» Motiivi-lehti: Hyvän mielen kehukivet leviävät Salosta maailmalle, sinäkin voit osallistua 


Uusi korona-ajan harrastus

Törmäsin @kindstonesalanya -Instagram profiiliin kaverini kautta ja hurahdin heti tällaiseen "hörhöilyprojektiin" ("hörhöilyksi" kutsun leikkisästi ja positiivisella mielellä kaikkea unelmakarttojen tekoa yms. itsensä kehittämistä). Erityisesti nämä korona-ajat tarvitsevat mielestäni positiivisia ja motivoivia viestejä, kun mielen saattaa joskus muuten täyttää niin helposti turhautuminen ja toivottomuus. Turkissa on nyt korona-aikaan ulkonaliikkumiskielto iltaisin (klo 21-05) ja viikonloppuisin, joten nehän ovat mitä parhainta aikaa kivien maalailulle ja askartelulle sekä samalla myös oman mielensä psyykkamiselle positiivisempiin aatoksiin.

Kivet voivat olla mitä tahansa kokoa tai muotoa. Kivien on tarkoitus tehdä ihmisistä onnellisia, joten kiviin kirjoitettujen lauseiden tulisi olla aina positiivisia. Koskaan ei voi tietää kuka kiven tulee löytämään. Mikäli motivaatio on hukassa löytyy netistä googlaamalla, Instagrammista ja Pinterestistä lukemattomia ideoita kivien maalaamiseen.

Ensimmäinen satsini kiviä syntyi viikonloppuna ja tyylilleni uskollisena musta-valkoisina, muun värisiä maaleja tai tusseja en edes omista. Ainakaan vielä. En ole kovin taitava siveltimien käyttäjä, joten tekstit syntyivät helpommin tussilla. Posca-merkkiset tussit ovat hyviä ja pysyvät hyvin erilaisilla pinnoilla.

Kun kivet ovat valmiita on aika viedä ne muiden löydettäviksi. Kivet tulisi sijoittaa avoimiin, julkisiin paikkoihin. Paikallinen puisto, puiston penkki tai patsaan reunusta ovat esimerkiksi erinomaisia ​​paikkoja. Alanyassa suosittuja paikkoja kivien bongaamiselle ovat varsinkin rantabulevardit penkkeineen, patsaineen ja kaiteineen. 

Kivien bongailu lenkin varrella on mukavaa puuhaa. Joskus yksinkertainenkin positiivinen viesti voi piristää koko päivän! Kivet näyttivät katoavan aika nopsaan. Hyvä, kun kuvan ehdin ottamaan, niin pieni käsi kävi jo kiven nappaamassa. Ainoastaan yksi kivi oli niin hyvin "piilotettu", että se oli säilynyt vielä seuraavaankin päivään. Muistathan kuitenkin, että jos olet matkustamassa pois Turkista, on kivet parempi jättää Alanyaan jatkamaan muiden ilostuttamista, jotta lentokentän turvatarkastuksessa ja tullissa ei tule ongelmia.

Mukava harrastus koko perheelle, erinomainen myös perheen pienimmille! 

Ps. tunnistatko paikat, jonne "piilotin" kiveni? ;)

10 kommenttia:

 1. Mä en ollut kuullutkaan tästä, mutta kieltämättä tämä kuulostaa omastakin mielestäni tosi kivalta idealta. Missähän maissa tuo on suosittua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin Yhdysvalloissa tämä on ollut suosittu harrastus ja Ulkosuomalaisten Blogit -ryhmässä kommentoitiin, että Qatarin Dohassa ovat lapset myös maalanneet ja piilotelleet kiviä korona-aikojen alkaessa. Olin hyvin iloinen löytäessäni myös Turkin Alanyasta oman Kind Stones -ryhmänsä joka on ollut toiminnassa jo vuosia :)

   Poista
 2. Moi,

  löysin blogisi Ulkosuomalaisten Blogit -ryhmän kautta. Mielenkiintoista sisältöä täällä ja upeita valokuvia. Olen juuri perustanut uuden FB-ryhmän: "Valokuvia Maailmalta". Tervetuloa mukaan! Siellä voi tietyin ehdoin jakaa linkkejä omaan blogiin tai YouTube-videolle (tarkemmat tiedot ryhmän kuvauksessa. Jäseniä ryhmässä ei vielä ole kovin paljon, mutta hankin aktiivisesti lisää porukkkaa.

  https://www.facebook.com/groups/kuviamaailmalta

  t. Jani

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jani, pitääpä käydä tutustumassa FB-ryhmääsi :)

   Poista
 3. Kiva "hörhöilyprojekti"! Pitää yrittää pitää mielessä tuo päivämäärä 3.7. ja jättää kivi johonkin.

  P.S. Aloin seurata sinua juuri Instagramissa, olen retrotravels, hauska tutustua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kävinkin jo ihailemassa pakuelämää blogissasi :) Mukava tutustua!

   Poista
 4. Oho, onpa tuo hauskaa tekemistä mistä saa sekä maalaaja että löytäjä hyvän mielen! Olikin ihan uusi juttu, mutta piristävä sellainen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eveliina. Aluksi tein kiviin vain tekstejä, mutta kävin ostamassa lisää tusseja ja tämän viikonlopun lockdownissa ajattelin treenata vähän piirtämistäkin. Saa nähdä mitä syntyy :)

   Poista
 5. Onpa kiva idea <3 Harmi ettei osunut silmään noita kiviä kun Alanyassa kävin kesällä 2019.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en ollut aikaisemmin osannut bongailla. Huomasin näitä kaverin Instagram-kuvissa ja vasta sitten olen osannut pitää silmät paremmin auki. Mutta siltikään en ole nyt bongaillut kuin omiani, huomenna lähtee uusi satsi maailmalle, kun on saanut viikonlopun täällä lockdownissa taas askarrella.

   Poista