perjantai 5. lokakuuta 2012

Kermainen kanttarellimuhennos

Lisää syksyisiä luonnonantimia ruokapöytään. Kaverini kerää sieniä, mutta ei syö niitä, joten tarjolla oli edullisesti iso läjä kanttarelleja. Minähän en ole tunnetusti koskaan ollut mikään kokkailija, vaikka reseptejä tänne blogiin onkin viime aikoina tupsahdellut suhteellisen ahkerasti. Rakastan kuitenkin syömistä ja mieleeni muistui kesäloman paras ateria, johon kuuluivat äidin vastapoimimat kanttarellit, joten tartuin tilaisuuteen ja kävin hakemassa sienisaaliin kaveriltani. En ole koskaan tehnyt kanttarelleista mitään, joten soitto äidille opasti minut alkuun ihan peruskysymyksistä alkaen, kuten esimerkiksi onko kanttarellin varsikin syötävää vai vain hattu (tätä eivät useimmat reseptit kertoneet).


Kanttarelleista syntyi tällainen kanttarellimuhennos, joka nautittiin broilerin sekä riisin kera.

Kanttarellimuhennos
  • kanttarelleja
  • sipuli
  • voita
  • kermaa
  • suolaa ja pippuria

Kaverini olikin jo siistinyt sienet valmiiksi, mutta sudin niitä vielä hieman pullasudilla puhtaammaksi. Sitten pilkoin ne (varsineen, koska kanttarellin varretkin ovat siis syötäviä) ja pistin pannulle. Kanttarelleja pitää ihan aluksi kuumentaa pannulla ilman voita, jotta niistä haihtuvat ylimääräiset nesteet, jotka kipataan pois. Kun sienistä ei irtoa enää nestettä lisätään silputtu sipuli ja voi. Sienet ja sipuli saavat hieman ruskistuakin kunnes sekaan lisätään mausteet ja kerma. Jos tykkää tujummasta muhennoksesta, voi kerman sekaan heittää ripauksen vehnäjauhoja kastiketta suurustamaan.

Ja oli oikein makoisaa. Pääsääntöisesti ajattelen, että ravintolassa pitäisi saada parempaa ruokaa kuin kotosalla, siis sellaista jollaista ei kotona osaa tai jaksa tehdä. Viikko sitten olimme työporukalla syömässä ja ainakin sen ravintolan parila-annos kalpeni kotiruokieni rinnalla, kun olin tottunut herkuttelemaan kanttarelleilla höystetyillä herkuilla. Ja yli 3-kymppiseksi on saanut elää ennenkuin tuollaisen asian sai omasta suustaan pulauttaa. Ehkä minustakin vielä kunnon kodinhengetär kuoriutuu.

1 kommentti:

  1. Lisäsin blogini Etsiresepti.fi -sivustoonne, toivoisin valikoimiinne vain pienempiä blogisivunreunaan lisättäviä painikkeita. Esimerkiksi samaa kokoa kuin blogini reunassa olevat Blogilistan ja Bloglovinin painikkeet ;)

    VastaaPoista