torstai 21. helmikuuta 2013

Lapikkaat

Vuodenvaihteen mökkireissulla piipahdimme myös Sysmän kirpputorilla ja sieltä ne löytyivät; omat lapikkaani. Juuri sopivan kokoiset, että väliin mahtuu myös villasukka. Sovitin niitä jalkaani ja tepastelin pitkin kirpputorin käytävää. Kun kuulin niillä olevan hintaa vain parikymppiä oli päätös nopeasti tehty. En vain voinut jättää niitä enää sinne.

Jonkun kuulin sanovan pieksuja vain vanhojen miesten halonhakkuu kengiksi. Minua taas se ajatus viehätti kovin. Ehkäpä joskus pääsen itsekin kahlaamaan pieksut jalassa halkoliiterille halkoja nakuttelemaan.
   

9 kommenttia:

 1. Heenot on. Mä ostin vuosi pari sitten ihan uudet tummanruskeat. Nyt näin punaiset _tyttömäiset_ lapikkaat kenkäkaupassa ja ne ovat jääneet vaivaamaan. Vähän olen kirppareilta vanhoja patinoituneitakin katsellut, mutta ovat aina väärää kokoa tai venyneet niin honteloiksi, että eivät sovellu mun rimppakintuille.

  Ootte sitten käyneet naapuripitäjässä, kerta Sysmästä löytyi :)

  VastaaPoista
 2. Juu, mun sydän on Päijät-Hämeessä, sen peltojen, järvien ja metsien siimeksesssä. Perheemme mökki on Sysmässä, joten siellä seuduilla pyörimme aina kun vain on mahdollista.

  Lapikkaista puheenollen mua on kyllä vähän sykähdyttänyt ne uudetkin, varsinkin ne huopikkaiden ja lapikkaiden risteytykset (www.arctips.fi), mutta näillä löydöillä pärjättänee nyt ainakin tämän talven yli :)

  VastaaPoista
 3. Aa, no me ollaan täällä Asikkalassa. Käytännössä Vesijärven rannalla, mutta rantaan ei pääse, kun se on niin täynnä ulkopaikkakuntalaisten lomatontteja :D Kyläläiset ovat kunnalle vähän närkästyneitä, kun meidän kulma on unohdettu. Jos meinaa uimaan, vesille tai jäälle, pitää mennä Vääksyn keskustaan ja sieltä. Vaikka järvi näkyykin kaikkien pihaan.

  Mä tykkään niistä uusistakin, ainakin nuo omat ovat tosi hyvät jalkaan ja lämpöiset kuin mitkä, ne tyttöjen lapikkaat oli tosi sirot ja niissä oli vähän kantapään alla korkoakin. Olisi voinut ostaa hienostelukengiksi.

  VastaaPoista
 4. Itse olen kotoisin Lahden ja Nastolan rajamailta ja siellä oli myöskin tuo sama ongelma. Järvi oli parin sadan metrin päässä ja melkein näkyi pihaan, mutta uimaan ei päässyt mistään (paitsi joskus salaa jonkun mökkiläisen pihasta).

  Asikkalakin on tuttu ja kiva paikka. Jos halutaan fiilistellä niin ajellaan mökille Vääksyn ja Pulkkilanharjun kautta :)

  VastaaPoista
 5. Mä siis tarviin tollaset. *heittää moottorisahan olalle ja kylmät vikingit jalkaan ja lähtee hommiin. ;)

  VastaaPoista
 6. Voi, lapikkaat ne on minunkin haavelistalla!

  VastaaPoista
 7. Silmät auki kirpputoreilla, joskus voi käydä tuuri :)

  VastaaPoista
 8. Voi kuinka kauniit lapikkaat - hieno löytö. Nuo on ikuiset! Ihana tämä blogisi, jään seuraamaan Bloglovinin kautta mitä tuleman pitää. Tervetuloa vastavierailulle: http://tarja-snowland.blogspot.fi/

  Vielä olisi vuorokausi aikaa osallistua designavaisimen arvontaankin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pitää tulla vastavierailemaan :)
   Designarvontaan en tosin enää ehtinyt, kun juuri paukahdin vasta Pietarista takaisin Suomen puolelle...

   Poista