sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Vessaremonttia

Viime viikkoina kamerakännykkä on laukonut tällaisia otoksia. Vessaremonttia on siis työn alla. Ollut jo joulusta saakka, mutta vasta viime viikolla se nytkähti vauhdikkaasti eteenpäin. Voitte kuvitella miten vaikeaa on remontointi ihmiselle, jonka on hankala tehdä päätöksiä ja valintoja. Jo pelkästään hanojakin on miljoonaa erilaista sorttia. Ja kuten pienessä punaisessa yleensäkin, myös wc on niin lilliputtikokoa, että se hankaloittaa hieman kalustehankintoja. Liikkeitä on kierrelty moneen kertaan, suunniteltu, pähkäilty ja kinasteltu erilaisista visioista. Mutta pari kuukautta riittänee hitaille hämäläisillekin remontin suunnitteluun, joten on aika pistää sille piste ja aloittaa toteuttaminen.

Projekti on nyt edennyt jo siihen vaiheeseen, että vessasta on purettu kaikki vanha pois rikkinäistä wc-pönttöä myöden. Laattoja emme lähteneet uusimaan, niistä on vain putsailtu vanhojen kalusteiden kiinnityksen jäljiltä jääneitä silikoneja ja massoja sekä siistitty saumoja. Tarpeeksi pieni lavuaari on löydetty ja hankittu, kuten myös uudet puiset tasot, jotka on öljytty ja vahattu tummemmiksi. Ja valopeili; mikä ihana keksintö! Kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kun ei tarvitse etsiä sekä peiliä että valoa, vaan ne tulivat samassa paketissa.

Uusi wc-istuin sekä hana vielä puuttuvat. Ja kaikki putket ja liittimet uuden lavuaarin ja pöntön asennusta varten (joista minä en ymmärrä mitään) sekä kaikki pieni tilpehööri; säilytyskorit, wc-paperiteline, pyyhekoukut jne., mutta niitä ehtinee hankkimaan sitten, kun alkaa muuten olemaan valmista.

Vessan hanaa etsiessäni löysin kyllä edullisen ja haluamanilaisen hanan keittiöön.
Pitäisiköhän se jo hankkia tulevaa keittiöremonttia odottelemaan?
 

2 kommenttia:

  1. ja sitten ne hienonhienot korit ;)

    VastaaPoista
  2. Kyllä, ainakin pari valkoista siis heti tilaukseen! Pistin sulle tarkemmin viestiä niistä koko asioista ;)

    VastaaPoista