keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Yllätysvieras

Ja sitten paljastetaan se yllätysvieras! Olin niin innoissani sen tilaamisesta, että en malttanut olla hihkumatta siitä miehelleni; "hihii, meille tulee yllätysvieras kymmenen päivän sisällä!" Mies ei ole kovin innostunut yllätyksistä eikä varsinkaan vieraista ja hänen ensimmäinen reaktio olikin, että "tuleeko meille joku kissa hoitoon", mistä lie sen keksinyt. Sitä seurasi lisää arvauksia erinäisistä eläimistä ja tuttavistamme, mutta pysyin kovana aina siihen päivään asti, kun paketti oli saapunut lähipostiimme. Oli mukava, kun oli taas jotain mitä odottaa ja seurasinkin tiiviisti postin seurantakoodilla missäpäin maailmaa yllätysvieras on tulossa.

Eräänä iltana tulimme samaa matkaa töistä, kun kerroin, että tänään se yllätysvieras tulee. Onnistuin huomiota herättämättä valitsemaan lähikaupan, jonka yhteydessä posti on ja kassajonossa kuiskasin, että "se yllätysvieras on täällä..." Paketin sisältöä varjelin vielä kotiin asti, jossa paketista paljastuikin varsin mieluinen yllätysvieras; Josef-robotti.

Josef on siis lempipelini Machinariumin sankari. Nimensä hän on saanut robotti-sana keksijän Josef Čapekin mukaan.

En juurikaan pelaa mitään tietokonepelejä, mutta tsekkiläisen Amanita Designin kehittelemä Machinarium-peli sai minut täysin koukkuun. Ensin rakastuin pelin grafiikkaan sekä väri- ja äänimaailmaan, jonka jälkeen minut tempaisivatkin jo mukaansa pelin juoni ja sopivan visaiset ongelmanratkaisutehtävät.Machinarium-pelin kuvat: Amanita Design

Ihana, ihana Machinarium. Saatan tuskastua, jos pelit ovat liian vaikeita, mutta Machinarium oli ainakin minulle sopivan haastava ja lisäksi pelissä on käytettävissä vinkkejä sekä läpipeluuohjeita, joihin voi turvautua liian kinkkisten tilanteiden edessä. Niiden avulla pelissä pääsee jouhevasti eteenpäin. Suosittelen tutustumaan! Vaikka jo pelkästään tuon silmiä hivelevän grafiikan ja sympaattisen Josef-robotin vuoksi.

» Machinarium Demo
» Amanita Design
» Machinariumista suomenkielisessä Wikipediassa
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti