tiistai 22. heinäkuuta 2014

Dim-joki (Dimçayı)
Vuorten välissä kiemurteleva Dim-joki (Dimçayı) on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, varsinkin kuumina kesäpäivinä. Dim-joki on noin kymmenen kilometrin päässä Alanyasta ja sen varrelle on rakennettu useita ravintoloita, joissa voi lounastaa viihtyisissä joen päällä olevissa lautoissa tai terassirakennelmissa.

Dim-joki on kesäisin suosittu piknikpaikka myös paikallisten keskuudessa ja niin paikalliset kuin turistitkin saattavat viettää siellä koko päivän ottaen nokoset joen päällä olevissa lautoissa, pelaten pelejä, lukien kirjaa, ihaillen vuoristomaisemia ja pulahtaen välillä virkistävässä +10 asteisessa joessa.


Me tykkäämme käydä ylempänä Dim-joella olevissa ravintoloissa (esim. Pinarbasi), siellä vesi on kylmempää ja puhtaampaa. Joki viilentää myös ilmaa, joka tekee päivän kuumimmastakin ajasta siedettävän.Dim-joelle pääsee suomalaisten matkatoimistojen ja paikallisten retkijärjestäjien järjestämillä retkillä, mutta joelle pääsee helposti myös omatoimisesti. Taksit ottavat reissusta Dim-joelle sesonkiaikana noin 100-120 liiraa, maksu ja kuljetukset kannattaa sopia etukäteen. Usein sovitaan, että taksikuski vie joelle ja odottelee siellä muutaman tunnin ja tuo takaisin. Joelle pääsee myös bussilla numero 10.


Samalla retkellä voi käydä myös ylhäällä vuorilla olevassa 300 metriseessä Dim-tippukiviluolassa. Se on maailman kolmanneksi pisin tippukiviluola, jonka perällä on pieni kirkasvetinen järvi.
» Lue lisää: Dim-tippukiviluola
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti