tiistai 29. heinäkuuta 2014

Kleopatra-ranta

Kale-kukkula jakaa Alanyan keskustan rannat kahteen rantaan; läntiseen Kleopatra-rantaan ja itäiseen rantaan.

Kleopatra-rannan nimi johtaa tarinan mukaan muinaisiin antiikin aikoihin, jolloin Rooman Marcus Antonius pohti lahjaa rakastajattarelleen, Egyptin kuningatar Kleopatralle, ja päätti vaatimattomasti lahjoittaa hänelle kauneimman rannan.


Kleopatra-ranta Kale-kukkulan länsipuolella on noin kahden kilometrin pituinen ja on aika äkkisyvä. Kleopatra-rannalla oli matkani aikana ainakin viikon verran tuulista, todella isot aallot ja voimakkaat merivirtaukset. Punaiset liput liehuivat ja rantavahdit olivat kovilla vahtiessaan uhkarohkeita uimareita.



Itse olemme viihtyneet toistaiseksi enemmän Kleopatra-rannan puolella, mutta laajentaneet reviiriämme hiljalleen myös Alanyan itäisen rannan puolelle. Varsinkin pienten lasten kanssa matkustaessa parempi vaihtoehto voisi olla itäinen ranta, joka syvenee loivemmin. Itäisellä rannalla ei ole virallista nimeä, mutta sitä kuulee usein kutsuttavan Keykubat-rannaksi, joka on nimetty esim. Punaisen tornin rakennuttaneen seldžukkisulttaani Alaeddin Keykubat I:n mukaan. Itäinen ranta on noin 17 kilometriä pitkä ja saattaa olla paikoitellen kivinen, mutta esimerkiksi Flamingo beachilta on tietääkseni kiviä siivottu pois.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti