keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Omatoimimatka Alanyasta SideenAntiikin aikaisista raunioista tunnettu Side sijaitsee noin 65 kilometrin päässä Alanyasta. Suomalaiset matkatoimistot ja paikalliset retkijärjestäjät järjestävät sinne retkiä, mutta visiitin Alanyasta Sideen voi tehdä myös omatoimisesti.

Me lähdimme matkaan Alanyasta Sideen bussilla. Ostimme lipun asemalta (Alanya Otogarı, Kızlar Pınarı Mh.) Alanyasta Antalyaan menevään bussiin. Lipun voi ostaa myös suoraan bussista ja sanoa kuskille, että on menossa Sideen niin hän osaa jättää pois oikeassa kohdassa.Sideen pääsee myös pienemmillä Dolmus-busseilla, mutta ne voivat olla usein tupaten täynnä paikallisia eikä niiden ilmastointi välttämättä toimi hyvin. "Dolmuş" tarkoittaakin turkiksi täyttä. Isommat bussit ovat paremmin varusteltuja. Meidän bussissa oli jopa televisioruudut istuinten takaosissa, joista sai katsella haluamaansa kanavaa tai elokuvaa matkan ajan.

Noin tunnin köröttelyn jälkeen tulimme Manavgat-Side -risteykseen, jossa meidät jätettiin pois. Siellä jäimme odottelemaan Sideen menevää Dolmus-bussia. Dolmus olikin saapuessaan täynnä paikallisia ja saimme pienen maistiaisen siitä millainen matka Alanyasta Sideen olisi voinut olla pienessä bussissa.Illalla Sidestä lähtiessämme otimme taksin, joka vei meidät suoraan Manavgatin bussiasemalle, josta bussi vei meidät Alanyaan. Toinen vaihtoehto olisi ollut ottaa taas Dolmus-bussi päätien varteen ja pysäyttää siellä Alanyaan menevä bussi. Pimeä tulee nopeasti auringon laskeuduttua, joten emme halunneet mennä pimeän tien varteen bongailemaan oikeaa bussia.

Paluumatka olikin hauska persoonallisessa bussissa. Bussissa soi turkkilainen musiikki ja se oli sisustettu violetein sävyin, tuulilasilla heiluivat pienet nallet ja karvanopat sekä kojelaudalla nökötti kissa, jolla oli hattu ja aurinkolasit.

Hintaa kahden henkilön omatoimiselle reissulle Alanyasta Sideen tuli:
  • Alanya - Side: bussi 24 liiraa / 2 hlö
  • Dolmus Sideen 4 liiraa / 2 hlö
  • Taksi Sidestä Manavgatiin 33 liiraa
  • Bussi Manavgatista Alanyaan 18 liiraa / 2 hlö

Liiran kurssi oli Alanyassa, heinäkuussa 2014, 1 EUR = noin 2,8 TRY.   
 

2 kommenttia:

  1. Ensi viikolla tehdään vastaava omatoiminen päivämatka toiseen suuntaan, Side-Alanya. Matkalaukkuja pakkaillaan.. :)

    VastaaPoista