tiistai 22. heinäkuuta 2014

Veneretki Alanyassa
Alanyan lomaan kuuluu ehdottomasti vähintään yksi veneretki, jolloin pääsee nauttimaan merellä käyvästä vilvoittavasta tuulesta (ja samalla käräyttämään huomaamatta nahkansa). Veneretkellä saa ihastella Alanyan telakkaa, Kale-kukkulaa ja Kleopatra-rantaa mereltä käsin. Retkillä kierretään usein myös Kale-kukkulan juurella olevat kallioluolat; merirosvoluola, rakastavaisten luola ja fosforiluola.

Pidemmillä veneretkillä välillä pysähdellään, jotta halukkaat pääsevät pulahtamaan mereen suoraan veneestä. Pidempiin retkiin kuuluu usein myös lounas, jonka hintaan kuuluvat lisäksi alkoholittomat juomat, joskus jopa olut ja viinikin.

Isoimmissa "merirosvolaivoissa" on lisäksi usein erilaista turisteille suunnattua ohjelmaa. Musiikki pauhaa kovalla ja retkeilijät saatetaan tempaista mukaan tanssiesityksiin. 

Retkien ohjelmasta, kestosta ja hinnasta kannattaa neuvotella ennen matkaa. Satamassa on useita erilaisia veneitä iso rivi ja niiden sisäänheittäjät ovat innokkaina saamassa veneisiinsä täytettä. Retken ostamisessa satamasta on ainakin se hyvä puoli, että näkee millaiseen paattiin on astumassa ja satamasta voi saada myös edullisia "äkkilähtöjä", jos joku vene on juuri lähdössä. Veneretkiä voi ostaa sataman lisäksi myös paikallisilta retkijärjestäjiltä, hotelleista ja suomalaisilta matkatoimistoilta. Matkanjärjestäjät saattavat usein myös järjestää saman maalaisia saman päivän retkelle, joten jos ei halua välttämättä risteillä maanmiehiensä kanssa kannattaa sekin asia tarkistaa.

Satamassa kävellessämme tempauduimme tällä kertaa mukaan lyhyelle tunnin mittaiselle veneretkelle pienemmällä veneellä. Viimeksi saimme vähän huonoja kokemuksia ostettuamme retken lennosta kadunvarrelta ja ollessamme meriretkellä isommalla "merirosvolaivalla". Jumputtava musiikki, retki-isännän väsynyt ja asiaton turistiläppä sekä "hassun hauskat" turistiohjelmat olivat meille hieman liikaa. Toki asiallisempiakin "merirosvoristeilyjä" löytyy, mutta meillä kävi huono tuuri. Tällä kertaa halusimme nauttia rauhassa maisemista laivan kannella. Matkassa oli lisäksemme vain yksi venäläinen pariskunta ja turkkilainen perhe. Ja onnistuimmepa bongaamaan viimein merikilpikonnankin.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti