tiistai 29. heinäkuuta 2014

Markkinat Alanyassa


Alanyan markkinat ihastuttavat värikkäitä hedelmiä notkuvilla pöydillään. Alanyan Kauppahallin (Toptancı Hal) lähellä on markkinat tiistaisin ja Dolmusaseman lähellä perjantaisin (Cuma Pazarı). Markkinoita on myös muina päivinä Alanyan lähistöllä, esimerkiksi Obassa maanantaisin, Konaklissa keskiviikkoisin, Manavgatissa maanantaisin ja torstaisin, Tosmurissa torstaisin sekä Cikcillissä lauantaisin.


Markkinoilla myydään tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, joita enimmäkseen paikalliset käyvät sieltä ostamassa viikon tarpeiksi. Lisäksi markkinoilta löytyy muita elintarvikkeita, kuten kananmunia, juustoja ja mausteita.


Kauppahalli (Toptancı Hal) on avoinna joka päivä, mutta tiistaisin markkinakojut levittäytyvät laajemmin sen ympäristöön. Hedelmien lisäksi kauppahallilta voi ostaa myös tuoretta kalaa.

 

Muita markkinoita Alanyan lähistöllä, joissa olen käynyt ja kirjoittanut blogiini:
» Maanantaina markkinat Obassa
» Maanantaina ja torstaina markkinat Manavgatissa
» Torstaina markkinat Oban vieressä Tosmurissa
» Lauantaina markkinat Oban vieressä Cikcillissä

3 kommenttia:

 1. Et ole kuullut Tosmurin markkinoista,jotka ovat torstaina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen vasta hiljattain alkanut laajentamaan reviiriäni Alanyan itäpuolelle, joka on ollut minulle vähän vieraampaa aluetta. Pitääpä käydä tutustumassa siis myös Tosmurin markkinoihin, kiitos vinkistä :) Huomasin, että myös Mahmutlarissa on markkinat tiistaisin.

   Poista
 2. Moikka ja kiitos mahtavasta blogista! Loistavia vinkkejä tulevaa alanyan matkaa ajatellen! Osaisitko kertoa vielä markkinoista sen verran, että mistä kellonajasta mihin suunnilleen ne kestävät? Aamun ja päivänkö vain vai kenties ihan iltamyöhälle asti?

  VastaaPoista