sunnuntai 3. elokuuta 2014

Gazipasan lentoasema


Lensimme nyt ensimmäistä kertaa Suomesta Alanyaan suoraan Gazipasan lentoasemalle (GZP). Gazipasa sijaitsee noin 40 kilometriä Alanyasta itään päin ja kentältä matka Alanyaan kestää vain reilu puoli tuntia, kun Antalyan kentältä saattoi joutua köröttelemään pari kolmekin tuntia kohti Alanyaa.

Gazipasan lentoasema on pieni, mutta ihan toimiva. Lähtöselvitykset ja passintarkastukset sujuivat sutjakkaasti. Kentältä löytyy kahvila sekä taxfree-myymälä. Toisin kuin Suomessa, Turkin lentokentiltä löytyy huonosti tupakointimahdollisuuksia, esimerkiksi Gazipasassa sellaista ei ollut ollenkaan, joten viimeiset kessut kannattaa vetää hartaudella ennenkuin astuu kentälle sisään.

Me buukkasimme lentomme Ebookersin kautta. Suoraan Helsinki-Vantaalta Gazipasaan lentää Finnair, välilaskun kautta Suomesta Gazipasaan pääsee myös ainakin Turkish Airlinesin lennoilla. Finavia tiedotti juuri, että Finnair tulee operoimaan ensi vuonna enemmän lentoja Gazipasaan Antalyan sijaan. Suomalaisista matkatoimistoista Gazipasaan lennättävät Aurinkomatkat, Apollomatkat, Finnmatkat, Lomamatkat ja kesällä 2015 myös Tjäreborg aloittaa lennot Gazipasaan. Osa matkatoimistojen matkoista saattaa edelleenkin mennä myös Antalyan kentälle, joten ole tarkkana jos haluat ehdottomasti Gazipasaan.


Tie lentoasemalle kulkee pitkin rannikkoa, joten matkalla kentälle voi ihastella ensin hienoja rantamaisemia, jotka sittemmin vaihtuvat kuiviin ja karuihin vuoristomaisemiin.


Lomamme aikana Amsterdamista Kuala Lumpuriin matkalla ollut lento MH17 ammuttiin alas Itä-Ukrainassa ja kaikki koneessa olleet 298 ihmistä kuolivat. Sattuneesta syystä paluulentomme kiersi sitten koko Ukrainan ilmatilan.

Koneessa meille sattui ihan huippupaikat; rivillä 2. Ja kolmen Turkissa vietetyn viikon jälkeen koneessa tarjoiltu saaristolaisleipäkin maistui taivaalliselta, vaikka turkkilaiset ruoat herkullisia ovatkin. Matkaan ei pitänyt kuulua aterioita, mutta koska lento oli toteutettu yhteistyössä Apollomatkojen kanssa, saimme mekin menomatkalla kananuudelisalaatin ja paluumatkalla saaristolaisleivän.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti