torstai 28. elokuuta 2014

Aseet aurinkoihottumaan


Suomessa en ole kärsinyt aurinkoihottumasta vuosiin. Yleensä ihoni ruskettuu helposti ja palaa vain harvoin, mutta Turkin armottomasti paahtavan auringon alla tilanne on toinen. Matkallani viime heinäkuussa käsivarsiini alkoi ilmestymään inhottavasti kiristävää ja kutisevaa röpöä ja heti Suomeen palattuani piti marssia lääkärille hakemaan hydrokortisonivoidetta.

Tänä kesänä päätin varustautua paremmin. Aloin syömään jo ennen matkaa Bio-Karoten+E -kapseleita ja jatkoin niiden popsimista koko matkan ajan. Bio-Karoten+E sisältää beetakaroteenia ja E-vitamiinia, joiden luvataan auttavan ehkäisemään ihon palamista ja saamaan kauniin ja tasaisen rusketuksen. Beetakaroteeni on A-vitamiinin esiastetta, joka on yleisesti tunnetuin luonnollinen aurinkosuoja ja auttaa ihoa pysymään normaalina. E-vitamiini taas suojaa soluja vanhentumiselta sekä vaurioilta ja sen tarve lisääntyy voimakkaassa auringonpaisteessa.

Lisäksi apteekista ostin erityisesti aurinkoherkälle iholle ja aurinkoallergikoille kehitettyä Eucerin Sun Sensitivity -aurinkovoidetta; ensimmäiselle viikolle varauduin suojakertoimella 50 ja sen jälkeen uskaltauduin siirtymään jo suojakertoimeen 25, aurinkoherkälle iholle kehitetty kuitenkin sekin. Laitoin silti jatkossakin vahvempaa voidetta erityisesti aurinkoihottumaan taipuvaisille käsivarsilleni, kasvoille ja dekolteen alueelle, jotka saivat riittävästi aurinkoa sitä varta vasten ottamattakin.

Lutrasin siis vahvoin suojakertoimin varustetuilla aurinkovoiteilla, popsin beetakaroteenia ja välttelin suoraan auringossa oleskelua päivän paahtavimman ajan. Uskaltauduin oleilemaan enemmän auringossa yleensä vasta kello 16-17 jälkeen. Silloinkaan en yleensä malttanut pötkötellä paikoillani biitsillä vaan kävelin ja liikuin, jolloin auringonsäteet jakautuvat tasaisemmin iholle.

Näillä aseilla onnistuin selättämään aurinkoihottuman ja sain nauttia matkastani ilman kiristystä ja kutinaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti