lauantai 3. kesäkuuta 2017

Tosmurin torstaimarkkinatTorstaisin markkinakojut täyttävät kadut Tosmurissa (Tosmur Pazarı Perşembe). Tosmur löytyy Alanyasta itään päin lähdettäessä, heti Oban jälkeen.

Markkinat alkavat Asia Beach -hotellin tienoilla ja sieltä markkinahumuun sukeltaessa ensimmäisenä vastaan tulevat vaate- ja tekstiilikojut, kenkiä, laukkuja, leluja ja keramiikkaa. Peremmältä löytyvät tuoreet hedelmät ja vihannekset, mausteet, juustot ja kananmunat.

Markkinoilta mukaani tarttui kurkkuja (1 liira/kg), tomaatteja (2 liiraa/kg), sipuleita (1 liira/kg), nippu valkosipuleita (2 liiraa), appelsiineja (1 liira/kg) ja paprikoita (4 liiraa/kg). Yksi Turkin liira on tällä hetkellä n. 0,25 €, joten hedelmien ja vihannesten ostaminen markkinoilta tulee hyvin edulliseksi.Markkinoiden jälkeen kävin läheisestä Migroksesta ostamassa jauhelihaa, juustoa ja chilillä maustettua tuorejuustoa ja suunnistin ystäväni luo Cikcilliin kokkaamaan täytettyjä paprikoita. Ja kylläpä niistä tulikin herkullisia tuoreista raaka-aineista.Muita markkinoita Alanyan lähistöllä, joissa olen käynyt ja kirjoittanut blogiini:
» Maanantaisin Oban markkinat
» Maanantaina markkinat Oban lisäksi Manavgatissa 
» Tiistaina markkinat Alanyan kauppahallin (Toptancı Hal) luona
» Torstaina markkinat jälleen Manavgatissa
» Lauantaina markkinat Oban vieressä Cikcillissä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti