maanantai 28. heinäkuuta 2014

Sapadere-kanjoniSapadere-kanjoni löytyy Alanyasta noin 40 kilometriä itään päin. Matkalla kanjonille voi ihailla myös huikeita vuoristomaisemia. Taurus-vuoristossa sijaitseva kanjoni oli pitkään vain paikallisten tuntema aarre, kunnes se päätettiin valjastaa myös turismin käyttöön. Kanjonin läpi kulkeva puinen kävelysilta avattiin turisteille vuonna 2008.

Sapadere-kanjoniin pääsee tutustumaan yli 700 metriä pitkää puista kävelysiltaa pitkin, joka kulkee kanjonin jylhien, 400 metriä korkeiden, seinämien välissä. Laakson pohjalla virtaa joki, joka muodostaa useita vesiputouksia ja turkooseja luonnonvesialtaita, joissa voi käydä pulahtamassa. 10-12 asteinen vesi viilentää myös ilmaa, joten kanjonilla ei ole tuskaisen kuuma helteisinäkään päivinä. Kanjonin perältä löytyy iso vesiputous, jonka juurelle pääsee uimaan. Itselleni kanjonin pääty oli kyllä hieman pettymys, ehkä myös siksi, että sesonkiaikaan paikka oli pullollaan turisteja ja rajallisen retkiaikataulun vuoksi emme ehtineet pulikoimaankaan.


Maisemat vuoristossa ovat upeat sekä tunnelma ja ilmastokin erilainen kuin meren rannassa. Me olimme liikkeellä jeeppisafarilla ja aikaa tutustua kanjoniin oli rajallisesti. Kanjonille olisi vielä ihana palata ajan kanssa, viettää vaikka koko päivä rentoutuen, kallioita ja vesiputouksia ihaillen sekä kasveja ja eläimiä bongaillen.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti