perjantai 31. lokakuuta 2014

Manavgatin vesiputous (Manavgat Șelalesi)Käytyäni heinäkuisella reissullani päiväretkellä Sidessä halusin tällä kertaa laajentaa reviiriäni Alanyasta Manavgatin suuntaan. Manavgat sijaitsee Antalyan ja Alanyan välissä ja se on Sideä isompi paikka, jossa asuu myös enemmän paikallisia. Yritin ensin löytää seuralaisia omatoimiselle bussiseikkailulle, mutta koska seuralaisia ei ilmaantunut ja olin yksin liikenteessä koin helpommaksi vaihtoehdoksi napata valmiin retken paikalliselta matkanjärjestäjältä. Päiväretkeen kuului käynti vesiputoksellaristeily Manavgat-joella, shoppailua Manavgatin markkinoilla ja visiitti moskeijassa.

Retkipäivä koitti torstaina 2.10.2014 ja sen hintaan sisältyi lounas ja sisäänpääsymaksut. Juomat risteilyllä piti maksaa itse, mutta muutoin ei retkellä tarvinnut lompakkoa kaivella (paitsi jos löysi jotain ostettavaa markkinoilta). Retken hinnasta saattaa joutua tinkaamaan ja paikalliset järjestäjät tietysti ottavat mielellään niin paljon kuin vain mahdollista. Hintaneuvottelut saattavat alkaa jopa 40 eurosta, mutta lähempänä lopullista hintaa taitaa olla 20-30 euroa,


Manavgatin retki tuntui olevan erityisesti varttuneemman väestön suosiossa. Retkiseurueeseeni kuului paljon saksalaisia pariskuntia sekä muutama ruotsalainen täti. Aloitimme retken huristelemalla Alanyasta bussilla Manavgatin vesiputouksille (Manavgat Şelalesi). Vesiputous olikin ennakkokuvitelmiini verraten yllättävän matala. Putous on vain muutaman metrin korkea, mutta joen leveän uoman ja voimakkaan virtauksen vuoksi ihan vaikuttava näky.Minut yllätti myös kuinka vahvasti putous oli valjastettu turismin käyttöön, kuvien perusteella olin ajatellut paikan olevan enemmänkin luonnontilassa, mutta oheiset behind the scenes -kuvat kertokoot totuuden. Putouksella oli paljon ihmisiä ja ennen putousta löytyi paljon pieniä kojuja, jotka myivät turistisälää, mehua ja pientä purtavaa. Putouksella oli myös valokuvauspalvelu, jossa sai kuvauttaa itsensä putouksen edustalla vaikka papukaijan kera.

Vesiputouksen jälkeen suuntasimme joen rantaan, josta lähdimme risteilemään jokilaivalla Manavgat-jokea pitkin. Siitä lisää seuraavassa kirjoituksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti