torstai 18. helmikuuta 2010

Loma

Kauan odotettu ja ansaittu loma Egyptissä 8.-15.2.2010.


Snorkailemassa delfiinien suosimalla Dolphine house-koralliriutalla. Onnekkaimmat pääsivät delfiinien kanssa uimaankin, mutta pelkkä luonnonvaraisten delfiinien näkeminen sai kyyneleet silmiin. On ne niin hienoja eläimiä.

Hotellimme sijaitsi El Gounassa, joka on paratiisimaisen kaunis paikka. Myös rauhallinen, siisti ja turvallinen. Juuri sitä mitä halusimmekin. Hotellihuoneemme sijaitsi tuon palmun takana. Vain 15 metriä rannasta.


Iltanäkymiä omalta terassilta.

Oikeaa egyptiläistä elämänmenoa kävimme ihmettelemässä Kairossa. Miljoonien ihmisten suurkaupunki, joka on niin paljon muutakin kuin vain pyramidit ja sfinksi. Toki pyramidejakin tuli käytyä ihmettelemässä sekä ulko- että sisäpuolelta. Yllä oleva näkymä Gizalaisen hotellimme pihasta.

Sfinksi. Maailman suurin monoliittiveistos. Se on noin 20 metriä korkea ja 70 metriä pitkä. Kasvojen leveys on 4,15 metriä

Kheopsin pyramidi. Ikää n. 4500 vuotta ja korkeutta n. 140 m.

Khefrenin pyramidi.

Kheopsin kupeesta esiin kaivettu Aurinkolaiva.
http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=745102

1800-luvulla rakennettu alabasterimoskeija.


Khan El Khalilin basaarialue.


Kyllä Egypti on paitsi käsittämättömän vanhan, kiehtovan historian ja kulttuurin, myös mielenkiintoisen nykyelämän ansiosta vienyt minun sydämeni. Punaista merta, lämpöä ja aurinkoa unohtamatta. Niin paljon jäi vielä nähtävää ja koettavaa...

5 kommenttia:

 1. Ah ja voih. Egypti-fani olen minäkin, vaikken koskaan ole käynytkään. Kiitos, että jaoit kuvat kanssamme.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kuvisa! Muistui kauan sitten tehty matka sinnepäin mieleen =)

  VastaaPoista
 3. Ai miten näyttääkin kiehtovalle... Ihania kuvia.

  VastaaPoista
 4. Minä haluaisin käydä Egyptissä. Erityisen ihanaa oli katsella aurinkoisia matkakuvia nyt, kun täällä on ollut aika pilvistä viime aikoina. Onneksi kevät tekee töitään, ja lumi sulaa silti kohinalla.

  VastaaPoista