lauantai 25. kesäkuuta 2011

Länsirannikko


Vielä viikko töitä ja sitten paluu näihin maisemiin. Niin kauan kun se palaaminen on vielä mahdollista ennenkuin Fennovoiman ydinvoimahanke alkaa täällä mahdollisesti etenemään... Minua surettaa niin paljon, jos yksi näistä Suomen hienoimmista ja tunnelmallisimmista hiekkarannoista "vallataan" eikä siitä pääsisi enää nauttimaan. Puhumattakaan siitä mitä se tekisi niemen luonnolle.

Länsirannikon rannoilla on Suomen hienoimmat auringonlaskut. Ja hienoja rantoja siellä on vallattu ennenkin. Esimerkiksi Lohtajalla, jossa suurin osa Pohjoismaiden pisimmästä hiekkarannasta on vallattu puolustusvoimien käyttöön, harjoitus- ja ampuma-alueeksi.

Olen vielä vähän hämilläni siitä mitä ydinvoimasta pitäisi ajatella. En tiedä siitä, sen mahdollisuuksista ja heikkouksista, vielä tarpeeksi, jotta osaisin muodostaa siitä vahvan mielipiteen. Mutta sen tiedän, että tänne Hanhikivenniemeen en sitä halua! 

» Hanhikivi.net

2 kommenttia:

  1. Sanoppas muuta, eipä ole meilläkään enää mökkiä mihin mennä juhannusta viettämään. Pitää vain toivoa, ettei armeija valloittaisi rantoja täällä aivan täysin, että niille pääsisi edes joskus käymään. Tuollaiset paikat ovat niin tärkeitä monille ihmisille, niissä on vain jotain ihmeellistä.

    VastaaPoista
  2. todella upeat maisemat. Minä lähden huomenna maaseudunrauhaan nauttimaan kauniista auringonlaskuista ja puhtaasta suomalaisesta luonnosta niine tuhansine järvineen. Kuuntelemaan mökille lintujen laulua ja auringonlaskun myötä sitä hiljaisuutta kun luonto käy yöpuulle.
    Ihanaa kesää sulle :-)

    VastaaPoista