sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Pääsiäinen

Pääsiäiskokko naapurirannalla.


Viikko sitten olimme vielä täällä. Mökillä. Hiihtolomalla, jonne lähdettiin ilman suksia. Kirpputorilta sitten löytyi vanha Järvisen suksisetti, ylisuurine monoineen, joilla pääsin hiihtämään koiran kanssa, kuten olin koko talven haaveillut. Jäätä Päijänteellää riitti vielä niin paksulti, että jäällekin uskaltauduttiin.

Joutsenia ja kurkia ei tänä vuonna juurikaan vielä näkynyt. Bongasin vain yhden joutsenpariskunnan lentämästä aamulla järven jäistä pintaa pitkin.

Ihana viikko, jonka aikana taas ulkoiltiin ja syötiin paljon, rentouduttiin, saunottiin ja nukuttiin. Pitkät aurinkoiset aamut istuttiin saunan kuistilla, nautiskellen valosta ja lämmöstä.

Parasta mökkievästä ulkoilun jälkeen on kyllä isännän tekemä kermainen lohikeitto. Keitto muuttuu aina vain paremmaksi, kun se on saanut valmistuksen jälkeen maustua jääkaapissa päivän. Tai pari. Niinpä teimme tällä kertaa keiton ennakkoon ja söimme sitä vasta seuraavana päivänä hiihtoseikkailun päätteeksi. Ja hiihtopäivän palautusjuomaksi hotshot. Tai pari.


Koirat taas nauttivat kalansa jäljittämällä tonnikalajälkeä. Tältä kolmikolta ei kyllä jää yksikään tonnikala hukkaan.

Naapurirannalla loimotti pääsiäiskokko, jäätynyt järvi piti öisin melkoista kuminaa sekä pauketta ja täysikuun loisteessa voi melkein nähdä pääsiäisnoitien lentelevän luutineen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti