perjantai 5. kesäkuuta 2015

Círculo de Bellas Artes -kattoterassi Madridissa
Madridin kattoterasseja on kehuttu hienoiksi, mutta aivan heittämällä niitä ei löydä. Yritimme etsiä kattoterasseja (espanjaksi azotea) jo aikaisempinakin päivinä keskustassa pyöriessämme, mutta tuloksetta. Saimme onneksi Madridissa aikaisemmin vierailleelta ystävättäreltämme vinkkejä muutamista kattoterasseista ja tätä hän suositteli sanoilla: "Menkää tänne ainakin. Circulo de Bellas Artes ovista sisään ja hissillä kattoterassille. ISO. Maksoi jotain sisään päivälläkin, mutta on sen arvoinen."
Terassilta on upeat näkymät Madridin ylle. Mennessä pääsimme heittämällä sisään, mutta poistuessamme oli oville kerääntynyt pitkä jono. Terassi näyttääkin olevan suosiossa siis varsinkin ilta-aikaan, jolloin sieltä käsin voi ihailla auringonlaskua ja kaupunkiin syttyvää valomerta.
Me suuntasimme kattoterassia kohden kuitenkin jo heti päiväsaikaan. Lähin metroasema oli linjan 2 Banco de España, joka tupsahti suoraan Plaza de Cibeles aukion reunamille, joka on yksi Madridin kuuluisimmista ja näyttävimmistä aukioista. Siellä mm. espanjalaisen jalkapalloseuran, Real Madridin, fanit käyvät juhlimassa tärkeitä voittoja. Aukio sijaitsee Madridin tärkeimpien läpikulkuväylien risteyskohdassa ja sen keskellä töröttää suihkulähteiden ympäröimänä jumalatar Kybele (espanjaksi Cibeles) leijonien vetämissä sotavaunuissa. Aukion mukaan nimensä on saanut myös patsaan takana näkyvä Palacio de Cibeles -palatsi, jonka katolta löytyy myös terassi. Sinne emme kuitenkaan tällä reissulla ehtineet.Monet olivat kehuneet Círculo de Bellas Artesin kattoterassia, mutta muistivat aina myös mainita, että sinne pääsy maksaa. Siitä päätellen odotimme sinne pääsyn maksavan maltaita. Yllätyimme positiivisesti, kun haahuiltuamme paikan päälle pääsymaksuksi osoittautuikin vain neljä euroa. Myös kattoterassin juomat ja ruoat osoittautuivat hyvinkin inhimillisen hintaisiksi ja päädyimme pötköttelemään kattoterassin sohvilla useita tunteja, baarin antimista ja elämästä nauttien.

Terassi sijaitsee Círculo de Bellas Artes -kulttuurikeskuksen katolla, joten halutessaan siellä voi tutustua myös kulttuuriin esimerkiksi erilaisiin valokuvanäyttelyihin ja teatteriesityksiin. Me suuntasimme kuitenkin seuraavaksi Puerta de Alcalán portille ja El Retiro -puistoon. Niistä lisää seuraavaksi.

» Círculo de Bellas Artes, www.circulobellasartes.com
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti