lauantai 17. tammikuuta 2009

Seitsemän

Sain honewpawn mollalta haasteen, jossa kertoa seitsemän asiaa itsestäni.

Olen kiinnostunut buddhalaisuudesta. Hyväntahtoinen uskonto, joka uskoo ihmisiin, ei yliluonnollisiin jumaliin. Olen viime aikoina lukenut paljon hyviä ajatuksia herättäneitä kirjoja buddhalaisuudesta ja Dalai Lamasta.

Olen ainoa lapsi, jolla on sisko. Kaikki isovanhempani ovat elossa, mutta mummoni on kuollut. Minulla on kaksi isää ja kaksi äitiä.
Olen siis asunut lähes koko ikäni sijaisperheessä, joten asiaa tietämättömät saattavat joskus kummaksua, kun kerron esimerkiksi meneväni vanhempieni luo Lahteen ja seuraavassa lauseessa kerron isästäni, joka asuu muutaman kilometrin päässä. Myös sukunimeni on nykyään sijaisperheeni sukunimi.

Olen luonteeltani järjestelmällinen, pedantti ja pikkutarkka, joskus ärsyttävyyteen saakka. Haluaisin oppia olemaan spontaanimpi ja luovempi.

Olen aloittanut työurani pohjanmaalaisessa kalajalostamossa pakaten kalaa puoli vuotta. Sen jälkeen olen toiminut elektroniikkakokoojana, internetassistenttina, toteutussihteerinä ja markkinointiassistenttina. Unelma-ammattini olisi etologi, joka tutkii eläinten käyttäytymistä ja sen kehitystä.

Olen tavannut mieheni Internetin kautta. Vuosi oli 2000 ja paikka artic.netin chat, joka on sittemmin jo lopetettu. Saman chatin kautta olen tavannut useita ihania ihmisiä, joista muutamat ovat hyviä ystäviäni vieläkin.

En juo kahvia. Enkä teetä. Enkä juuri muitakaan virvoitus- tai alkoholijuomia. Juon enimmäkseen vain vettä, jota kutsun vatuliksi.
Tapa aiheuttaa joskus pientä tuskastumista kyläpaikoissa, kun minulle ei "kelpaa" kuin vesi.

Olen koukussa Nokia puhelimeni Marble Cannon -peliin. Pelaan sitä usein odotellessani jotain, autossa, työmatkoilla, tupakalla, vessassa, sohvalla, nukkumaan mennessä...


En haasta, mutta lukisin mielelläni asioita ihmisistä, jotka löytyvät ystävät ja inspiraatiot -listaltani :)

6 kommenttia:

 1. Spontaanioutta (liiallistakin) saa oppia minulta :D Minä kaipaisin vähän pedanttiutta elämääni, sen sijaan. Meidän pitäisi, tai sitten ei koskaan pitäisi, asua yhdessä hetki ja oppia toisiltamme xD

  VastaaPoista
 2. Myös toinen spontaani, mutta harkitseva ilmoittautuu... :)

  Meinaan ottaa haastamattoman haasteen vastaan, vaikka viikonloppuna kun pääsee kotikoneelle ja kuviinkin käsiksi.

  Kirjojakin piti lainaamani mutta niitä kyselen varmaan toisilla alueilla.

  VastaaPoista
 3. Osaatko suositella jotain tiettyä kirjaa, mistä voisi aloittaa buddhalaisuuteen tutustumisen?

  VastaaPoista
 4. En ole buddhalainen, vain kiinnostunut siitä, joten en ole paras suosittelemaan.

  Itse olen lukenut buddhalaisuuden periaatteista Kulanandan kirjasta: http://www.diktaattori.fi/kirja.php?id=178

  Ja esimerkiksi Dalai Laman Sydämeni neuvoja -kirjasta pidin myös: http://www.diktaattori.fi/kirja.php?id=398
  Siinä Dalai Lama opettaa hyväntahtoisuutta enemmän kuin buddhalaisuutta. Ehkä itsestäänkin selviltä tuntuvia neuvoja, joita on kuitenkin heikkoina hetkinä hyvä palautella mieliin.

  VastaaPoista
 5. Kiitos noista vinkeistä. Ymmärsin kyllä, ettet ole buddhalainen, mutta arvasin, että vinkkejä hyvistä kirjoista osaatantaa.

  VastaaPoista
 6. Ihailtava tatuointi ;) Joskus ehkä itsellänikin... :)

  VastaaPoista