maanantai 27. elokuuta 2012

Helsinki Design Week


Helsinki Design Week lähestyy. Design Week onkin venähtänyt jo melkein kahden viikon mittaiseksi ja se järjestetään 6.-16.9.2012. Omia tärppejäni viikolle ovat ainakin:

» Design Market 8.9 - 9.9

Design Marketista löytyy isompien ja pienempien designyritysten valikoimaa, varaston ylijäämiä ja II-laatuisia tuotteita tavallista edullisempaan hintaan. Tarjolla mm. vaatteita, huonekaluja, mattoja ja muita sisustustekstiilejä. Ostin täältä muutama vuosi sitten Secto-valaisimen keittiön pöydän päälle (kuvassa yllä) ja pidemmän keittiön pöydän myötä mahtuisi siihen toinenkin samanmoinen. Pitäkäähän peukkuja, että onnistun metsästyksessäni.
 » Secto Design 

» Tyhjä Kulho 8.9
Jos vain Design Marketista ehdin, niin riennän myös tänne. Tyhjä Kulho kerää yhteen keramiikka- ja lasitaiteilijat sekä paikallisia ravintoloita. Lahjoitusta vastaan saa valita mieleisensä kulhon, joka täytetään valitsemallaan keitolla ja lahjoitukset käytetään UNICEFin työn tukemiseksi. Tapahtuman aikana Helsingin tuomiokirkon kryptan täyttää ruoantuoksun lisäksi myös livemusiikki. Tyhjä Kulho järjestetään tänä vuonna jo kymmenettä vuotta.

» Lahti: Biennale '13 7.9 - 16.9
Lahti: Biennale '13 esittelee uusinta teollista muotoilua Lahden alueelta sekä Lahden seudun WDC-vuoden toimintaa. Erityisesti minua tänne vetää puoleensa näyttelypaviljonkina toimiva Casa Finlandia -sarjan Venturo talo. Muovisia Casa Finlandia -sarjan rakennuksiahan intouduimme etsimään kesällä Futuro-talossa piipahtamisen myötä ja Venturoa en olekaan vielä onnistunut bongaamaan.


Ehkä hieman häiritsee, että Helsinki Design Weekin sivuilla kaikki tiedot ovat vain englannin kielellä. Vaikka tapahtuma onkin kansainvälinen, se järjestetään kuitenkin Suomessa ja valtaosa kävijöistä lienee suomalaisia, joten pari riviä tietoa suomen kielellä ei luulisi olevan liikaa vaadittu. Vai onko design tarkoitettu vain kosmopoliiteille kielipäille eikä tavallisille suomalaisille pulliaisille ollenkaan? Tarkoitus on ehkä pitääkin design vähän vaikeasti lähestyttävänä? Välillä tunnen itseni aika juntiksi.

Junttiudesta huolimatta, tai ehkä juuri sen takia, mitä muita tärppejä sinä suosittelisit Helsinki Design Weekille?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti