sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Virvon varvon

Taas on se aika vuodesta, kun askartelemani puputit pääsivät hommiin, vartioimaan pikku virpojille varattuja pikku munia. Vartiointi on ehkä saattanut pettää joskus yön pimeinä tunteina, koska muutama muna näyttää puuttuvan...

Vanhassa kodissa ei koskaan käynyt virpojia, nyt odotellaan kuinka käy pienessä punaisessa ja jännitetään miten toimii yhtälö virpojat, ovikello, haukkuvat koirat ja yötöistä kotiutunut nukkuva mies.

- - -

Löysiväthän ne virpojat tiensä pieneen punaiseen tupaan. Kohteliaita pikkunoitia ja pupuja, jotka kysyvät ensin saako virpoa ja toivottivat hyvät pääsiäiset lähtiessään. Fiksusti oli parilla koplalla yhteinen kori, johon palkkansa keräsivät. Hyvä mieli jäi näistä loruilijoista, ei ollut yhtään yli-ikäisiä kerjäläisiä meidän oven takana (paitsi naapurinmies, joka tuli lainaamaan poranteriä).

Yhden koplan bongasin pihalta ennen ovikellon soittoa ja koirakin pääsi livahtamaan pihalle vain kerran. Olisi ilmeisesti halunnut lähteä tyttöjen mukaan virpomaan.
 

3 kommenttia:

 1. Kerro sitten kävikö virpojia!!
  Mäkin ostin munasia, mutta tuskin täällä ghettossa kukaan virpoo, ja jos virpoo niin niillä on aseet tanassa ja ne vaatii rahaa...

  VastaaPoista
 2. No kävikö virpojia? Meillä ulko-ovet ovat lukossa, joten harvassa ovat virpojat.

  VastaaPoista
 3. Suorastaan nautinnollisia värejä. <3

  VastaaPoista