sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Sumuista halloween-tunnelmaa

Etukäteen sovituista ohjelmista vapaa viikonloppu, jolloin piti tehdä vain suursiivous, ulkoilla koirien kanssa ja katsella viikon mittaan digiboksille kertyneitä sarjoja. Orastava flunssa siirtyi perjantaina miehestä minuun, joten viikonlopun ohjelmisto kutistui lähinnä pyykkien pesuun ja sarjojen katseluun. Jo kolmas flunssa tänä syksynä, mihin minun vastustuskykyni on kadonnut?

Lauantaina oli pyhäinpäivä, joka sekin antoi hyvän syyn makoilla vain kotona, kun kaupat eivät olleet auki. Lauantai-iltana oli sumuista ja sumu vain sankkeni yötä kohti, jolloin kävimme pyörähtämässä iltalenkillä aavemaisessa sumussa, joka sopii hyvin halloweenin henkeen. Halloweenihän on paljon muutakin kuin jenkkiläistä hapatusta ja Suomessakin on vastaavalle juhlalle pitkät perinteet kekrijuhlan muodossa. Muinaisten kelttien mukaan se oli mm. talven alkamisen päivä, jolloin tämän maailman ja yliluonnollisen maailman väliset rajat katosivat luonnon kuihtuessa ja kuollessa, henget olivat liikkeellä ja saattoivat yrittää houkutella ihmisiä tuonpuoleiseen.

Pyhäinpäivän henkeen osui ja upposi pyhäinpäivän aattona Vain elämää -sarjassa Jonne Aaronin esittämä kappale, jota ei voinut kuivin silmin katsoa. Vain elämää on loistava sarja, johon kuuluu paljon naurua ja sitä itkuakin. Sarja antaa artisteille syvyyttä ja on mielenkiintoista nähdä miten erilaiset artistit omalla tyylillään toisten kappaleita tulkitsevat. Toivon, että sarja saa vielä jatkoa uusien artistien myötä. Paitsi omasta mielestäni myös Facebook-tykkäysten perusteella tämä Jonnen padot avaava veto taitaa olla sarjan tähän astisista esityksistä suosituimpia, voit katsoa esityksen täältä:
» Jonne Aaron avaa sisimpänsä Kaija Koon kappaleella Kylmä ilman sua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti