lauantai 12. syyskuuta 2015

Lentosatama (Lennusadam)







Patarein vankilasta jatkoimme Kulttuurikilometri-kävelytietä vieressä sijaitsevaan Lentosatama -museoon. Vesitasojen hangaarirakennuksessa sijaitsevan merimuseon vetonauloja ovat mm. sukellusvene Lembit ja jäänmurtaja Suur Tõll.







Sukellusvene Lembit on yksi harvoista toisesta maailmansodasta ehjänä säilyneistä sukellusveneistä. Museoon tullessaan se oli myös maailman vanhin yhtäjaksoisesti vesillä ollut sukellusvene. Lembit valmistui Englannissa vuonna 1936 Viron tasavallan tilauksesta ja seilasi vesillä 75 vuotta. Sukellusvene on entisöity 1930-luvun asuun ja sen sisään pääsee tutustumaan millaisissa tiloissa miehistö aikoinaan työskenteli.







Jäänmurtaja Suur Tõll on aikoinaan seilannut myös Suomen lipun alla. Suomalaiset kaappasivat sen venäläisiltä Helsingin lähellä itsenäisyystaisteluissa vuonna 1918 ja se luovutettiin Tarton rauhan ehtojen myötä vuonna 1922 Suomesta Viroon. 100-vuotias alus on maailman suurin aluperäiskuoseissaan säilynyt höyryjäänmurtaja.



Museossa on esillä paljon muutakin aluksia sekä miinoja ja tykkejä. Aktiivisemmille tai perheen pienemmille museokävijöille tarjolla on myös ampuma-, torpedo- ja lentosimulaattoreita sekä laivojen pienoismallien uittamista.

» Lentosatama, http://lennusadam.eu/fi/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti