lauantai 5. syyskuuta 2015

Viiden tähden Swissôtel TallinnSyntymäpäiväni ja yhteisen vapaan viikonlopun kunniaksi suuntasimme mieheni kanssa viettämään viikonloppulomaa Tallinnaan 14.-16.8.2015. Meidän piti mennä lahden toiselle puolen jo kesälomalla, mutta neljä lomaviikkoa hurahtivatkin ohi kuin varkain ja Tallinnan reissu jäi. Koska 13-vuotiaalla veteraanikoirallamme meni niin hyvin kesäleiri "mummilassa" niin päätimme viedä bulldoggiherran vielä yhdeksi viikonlopuksi viettämään laatuaikaa "mummin" ruokapatojen ääreen.

Syntymäpäiväni kunniaksi halusin majoittua hieman hienommin ja päädyin varaamaan huoneen Tallinnan Swissôtellista, johon ihastuin yövyttyäni siellä työreissulla muutama vuosi sitten.
» Swissôtel Tallinn

Swissôtel sijaitsee Tallinnan korkeimmassa rakennuksessa, muutaman minuutin kävelymatkan päässä Viru Keskukselta ja Tallinnan vanhaan kaupunkiinkin tepastelee hotellilta vain kymmenisen minuuttia. Huonetta varatessa saa toivoa huoneen sijaitsevan joko ylemmissä kerroksissa tai pohjakerroksissa. Minä tietenkin esitin toiveen päästä ylemmän kerroksen huoneisiin ja meitä odotti huone 14. kerroksessa. Varatessa voi valita näköalat satamaan tai kaupunkiin, joista satamanäköalat ovat hieman tyyriimmät.

Näköaloja voi käydä ihastelemassa myös hotellin ylimmästä kerroksesta löytyvästä Horisont Restaurantista. Kävinkin siellä ensimmäisenä iltana ihmettelemässä auringonlaskua viinilasillisen ääressä ja toisena iltana tutustuin ravintolan drinkkeihin.
» Horisont RestaurantModernisti sisustettu huone oli tilava. Isosta ikkunasta avautuivat hienot maisemat Tallinnan ylle. Muhkean isossa sängyssä, jossa mahtui nukkumaan vaikka poikittain, oli harvinaisen pehmeät tyynyt, peitot ja lakanat, joiden välissä unet maistuivat makoisasti. Yritin selvittää mikä oli pehmeiden lakanoiden materiaalien salaisuus, mutta lapussa luki vain, että "specialy produced for Swissôtel Tallinn", joten se jäi arvoitukseksi. Huoneet ovat ilmeisen hyvin äänieristettyjäkin, koska käytävältä tai naapurihuoneista ei kuulunut pihahdustakaan parin päivän aikana. Lisäksi pientä luksusta huoneisiin toi Cupsolo-kahvinkeittimet, joiden avulla sai valmistettua aamukahvit ja nauttia niitä kaikessa rauhassa omassa huoneessa maisemia ihaillen ja päivän seikkailuja suunnitellen. Osassa huoneista on myös kylpyammeet, meidän huoneeseen osui tavallinen suihku. Kylpyyn olisi ollut kyllä ihana pulahtaa tallattuaan päivän verran Tallinnan katuja.

Emme varanneet aamiaista, ensimmäisenä aamuna etsimme aamiaisemme vanhan kaupungin ravintoloista ja toisena aamuna nappasin aamiaiseksi kroisantin ja omenamehun aulan No3 Deli Lounge & Barista.
» No3 Deli Lounge & Bar

Lisäksi hotellista löytyy kuntosali ja pieni spa-osasto, joita hotellin asukkaat saavat käyttää veloituksetta. Sää suosi kuitenkin viikonloppulomalaisia ja spa-osasto jäi testaamatta, kun vietimme päivät kierrellen aurinkoista Tallinnaa. Kierrokseemme kuului Patarein vankila, Lennusadam -museo, Bastionen tunnelit ja ahkeran vesipiiputtelijan ollessa matkassa myös muutama Tallinnan vesipiippubaari, joista lisää juttua myöhemmin.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti