lauantai 21. marraskuuta 2015

Talvea pakoonTöideni loppumisen myötä avautui kerrankin elämässäni tilaisuus paeta Suomen kylmää ja pimeää talvea. En ole mikään talven suuri ystävä, joten tarrasin tilaisuuteen kaksin käsin. Tukikohdakseni päätin ottaa tutun ja turvallisen Alanyan, josta käsin voin mahdollisesti tehdä reissuja muuallekin Turkkiin. Talvikausihan Turkissakin on, mutta etelärannikolla talvi vastaa lähinnä Suomen kesää; lämpöä noin parikymmentä astetta ja sateista. Talvi, mutta ainakin huomattavasti lämpimämpi ja vähälumisempi kuin täällä kotimaassa.

Aloitin tutkimalla lentoja, joita silmäilin ensin Momondon kautta. Turistikauden ulkopuolella suoria lentoja Gazipasan kentälle ei ole oikein tarjolla, mutta välilaskun kautta sinne pääsee. Myös Antalyan kentälle pääsee sekä suoraan että muutaman mutkan kautta. Yksi halpa vaihtoehto on esimerkiksi Pegasus-lentoyhtiö, joka lentää sekä Antalyaan että Gazipasaan Ruotsin puolelta Arlandasta. Yhdensuuntaisen lennon voi sieltä saada jopa alle 50 eurolla. Norwegian taas näytti tarjoavan lentoja Helsingistä Arlandaan halvimmillaan 29 eurolla.Jätin ajatuksen lennoista hautumaan ja seuraavaksi aloin tutkimaan majoitusta. Momondo.fi hakee hotelleja mm. Booking.comin ja Ebookers.fi:n kautta. Turistikauden ulkopuolella hotelliasuminen olisi hyvin edullista, esimerkiksi 13 euroa yö, halvimmillaan bongasin jostain hotellin jopa seitsemällä eurolla yö. Halusin tällä kertaa kuitenkin kodinomaisempaa asumista, mm. oman keittiön ja pyykkikoneen, joten aloin tutustumaan vuokra-asuntojen tarjontaan. Oman asunnon hyviin puoliin kuuluu ehdottomasti myös se, että vieraiden tuonti on sallittua, toisin kuin hotelleihin. Sen myötä aloinkin houkuttelemaan myös ystäviäni talvilomalle Alanyaan. Vuokra-asunnon etsintään valjastin avukseni paikalliset ystävät ja vinkin kiinteistönvälittäjästä sain myös Alanyassa toimivan Alanya Finliler Derneği (AFD) -yhdistyksen kautta. Yhdistyksen kanssa aloitin yhteistyön jo aiemmin syksyllä ja toivon saavani sieltä hyödyllisiä kontakteja ja tietoa Alanyasta sekä lomailua että mahdollista pidempääkin oleskelua silmällä pitäen.

Viettäessäni ensimmäistä päivää kotona ilman töitä, varasin itselleni asunnon Alanyasta kahdeksi kuukaudeksi. Tarkoituksena on ottaa kunnon irtiotto oravanpyörästä ja miettiä rauhassa tulevaisuuden suunnitelmia. Edullisimman asunnon irtiottoani varten löysin lopulta Alanyan vuokra-asunnot nimisen firman kautta, jota pyörittää paikallisen ystäväni kaverin suomalainen vaimo. Pia Ratia-Ezgin on vieraskynäilijänä kirjoittanut loma-asunnon vuokraamisesta kirjoituksen Turkkitieto.com -sivustolle. Kirjoituksessa Pia kertoo lisää vuokra-asunnon hyviä puolia ja muita asioita, joita on hyvä ottaa huomioon omaa asuntoa vuokratessa: Vuokra-asunto loman ajaksi?

» Alanyan vuokra-asunnot, www.vuokralanya.fi
» Alanyan vuokra-asunnot FacebookissaJulkaisussa käytetyt kuvat otettu Alanyan Kale-linnoitukselta syyskuussa 2014. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti