torstai 24. maaliskuuta 2016

Keittoravintolaan jatkoilleKun nälkä alkaa hiukomaan baari-illan jälkeen, ei Alanyassa suinkaan suunnata nakkikioskille jatkoille, vaan keittoravintolaan. Niissäpä sitä ollaankin sitten useammankin kerran yökerhosta palatessamme hörpitty keittoa ja parannettu maailmaa, aina aamurukousten kaikumiseen asti.

Keittoa (çorba) tarjoilee useampikin ravintola vielä aamuyön pikkutunteinakin ja ennen nukkumaan menoa nautitun keiton uskotaan helpottavan myös krapulaa. Turkissa erilaisia keittoja syödään myös aamiaiseksi tai alkuruokana. Hyviä ja suosittuja keittoravintoloita Alanyassa ovat esimerkiksi Flash ja Doy Doy. Niistä voi tilata keittoa myös kotiinkuljetuksena lähialueille.

Ennen keittoa pöytään tarjoillaan lämmintä leipää ja salaattia ja suosittuja peruskeittoja ovat esimerkiksi erilaiset linssikeitot. Olen yleensä vältellyt niitä, koska en ole kokonaisten linssien ystävä, mutta täällä linssit soseutetaan ja soseutettuna linssikeitto (süzme mercimek çorbası) olikin oikein positiivinen yllätys. Lihaisemmista vaihtoehdoista taas suosittuja ovat kanakeitto (tavuk çorbası) tai paikallisten erikoisuuksien ystäville sisäelimistä valmistettu keitto (işkembe çorbası). Vierestä olen seurannut myös, kun kaverit popsivat keittoa, jossa on kielen- ja aivonpalasia (beyin çorbası), mutta itse olen tyytynyt suosiolla vähemmän erikoisempiin keittoihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti