torstai 10. maaliskuuta 2016

Bussilla liikkuminen Alanyassa

Jos haluaa säästää jalkojaan tai taksimaksuissa on Alanyassa kätevää matkustaa bussilla. Bussin kertamaksu on 3 TL/matka. Jos liikut enemmänkin busseilla kannattaa hankkia Kent Kart -bussikortti, johon voit ladata bussimatkoja, jolloin kertamaksu on hieman edullisempi. Samaa korttia voi käyttää myös useampi henkilö.

Ruuhka-aikaan bussit voivat olla hyvinkin täynnä ja istumatilaa olla niukalti. Matkan aikana on kuitenkin ihailtavaa seurata, kuinka vanhuksille ja lasten kanssa matkustaville tarjotaan aina istumapaikkaa. Ei kuitenkaan ihan niin hanakasti kuin Istanbulin liikenteessä.

Bussiasemia Alanyasta löytyy kaksi. Varsinainen linja-autoasema (Alanya Otogarı) sijaitsee Alanyan läntisellä puolella ja sieltä lähtee hyvin varusteltuja pitkän matkan busseja. Niihin pitää ostaa lippu erikseen, joko asemalta tai bussin kyydistä. Minibussien Dolmus-asema taas löytyy Alanyan keskustasta, läheltä perjantaibasaaria (Cuma Pazari).

Ohessa muutama vinkki mihin bussiin kannattaa hypätä, jos haluaa vaikka Oban markkinoille, kauppakeskus Alanyumiin shoppailemaan, Kale-linnoitukselle ihailemaan maisemia tai Dim-joelle vilvoittelemaan:

1 - Atatürk Caddesi
Bussi numero 1 suhaa edes takaisin Atatürk bulevardia ja itäistä rantakatua Ahmet Tokuş bulevardia, itäisimmillään aina Kesteliin asti. Bussilla pääsee kätevästi esimerkiksi maanantaisin Oban markkinoille. Oban markkinoille vie Atatürk bulevardilta myös bussi numero 101.

» Oban markkinat

2 - 25 MT
Tämä bussi kulkee 25 metrin katua ja se kuljettaa sinut shoppailemaan vaikka kauppakeskus Alanyumiin tai Cikcillin markkinoille. Alanyumiin pääset myös busseilla numero 11 tai 202. Bussi numero 2 tekee ennen Alanyumia pienen lenkin mäellä olevan sairaalan kautta (Devlet Hastanesi), bussi numero 202 jättää tämän lenkin tekemättä.

» Shoppailu Alanyassa
» Cikcillin markkinat Alanyassa

4 - Kale (Castle)
Bussilla numero 4 pääsee Kale-linnoitukselle. Alanya Kale on keskiaikainen linnoitus, joka kohoaa parhaimmillaan 250 metriä merenpinnasta. Kalelta avautuvat upeat maisemat Alanyan ylle ja linnoitukselle kiemurtelevan tien varrella sijaitsee pieniä kahviloita ja ravintoloita sekä myyntikojuja, joissa kaupataan käsitöitä ja matkamuistoja.

» Kale-linnoitus (Alanya Kalesi)
» Kale-kukkula

5 - Tepe
Bussi numero 5 kiipeää vuoristoon, josta löydät suosittuja näköalaravintoloita. Lähde herkuttelemaan turkkilaiselle aamiaiselle esimerkiksi Tepe Mountana tai Manzara -ravintolaan. Runsaan aamiaisen ohessa voit ihailla upeita maisemia.

» Tepe Mountana - turkkilainen aamiainen vuoristossa

10 - Dimçayı
Bussi numero 10 lähtee perjantaibasaarin takaa olevalta Dolmus-asemalta Dim-joelle. Vuorten välissä kiemurtelevan Dim-joen varrelle on rakennettu useita ravintoloita, joissa voi lounastaa viihtyisissä joen päällä olevissa lautoissa tai terassirakennelmissa.

» Dim-joki (Dimçayı)


Lisää busseja sekä tarkemmat reitit ja aikataulut löydät osoitteesta:
www.alanyalovers.com/en/alanya-ozel-halk-otobusu-saatleri/1

Voit ladata puhelimeesi myös sovelluksen, josta näet Alanyan bussien aikataulut:
» Google Play: Alanya Otobüs Saatleri
» App Store: Alanya Otobüs Saatleri


6 kommenttia:

 1. Moi!
  Nyt kun aika alkaa olemaan loppu Alanyassa,niin tekisitkö postauksen mitä jäi käteen,oliko Alanyassa asuminen niin ihanaa kun alun perin ajattelit,tekisitkö uuden samanlaisen visiitin vai kenties pidemmän,mitä tekisit toisin,mihin hämmästyit jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, visiittini Alanyaan on tosiaan tältä erää jo ohi, mutta monta kirjoitusta on vielä tulossa. Läppärini hukkasi WLAN'in, enkä päässyt Alanyasta koneella netin enkä blogin kimppuun. Kiitos toiveestasi, toivomanlaisesi kirjoitus on siis vielä tulossa :)

   Poista
 2. En nyt tiedä tuliko edellinen viestini kun en sitä näe joten kysympä uudelleen :D Eli kun menee 10 dolmuksella niin missä kohtaa pitäisi jäädä pois että pääsee tippukiviluolaan vai pysähtyykö niin ettei voi erehtyä? Ja meneekö joku dolmus sapaderelle? Kiitos etukäteen :D
  Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anu, Dim-tippukiviluolalle asti ei valitettavasti pääse bussilla. Se tuli todettua viime kesänä. Yritimme muka säästää ja hyppäsimme bussiin numero 10, joka johtaa Dim-joelle. Jouduimme kuitenkin lopulta turvautumaan taksin kyytiin, koska julkisia ei toistaiseksi luolalle asti vie. Kartalta matka lähimmältä bussipysäkiltä Dim-luolalle saattaa näyttää lyhyeltä, mutta pystysuoraa rinnettä kiipeäminen 40 asteen helteessä ei sitten enää tuntunutkaan niin houkuttelevalta. Saattaa siis tulla halvemmaksi sopia taksikyyti jo ihan kaupungissa niin, että taksi odottelee luolalla sen aikaa, kun käytte siihen tutustumassa.

   Sapaderelle menevistä busseista tai dolmuksista en tiedä.

   Poista
  2. Aijaa.. voi harmi. Ootkos sä koskaan vuokrannut autoa alanyassa? Mua houkuttelisi kovasti vuokrata ja mennä itse ajelemaan vuorelle :)

   Poista
  3. Hei Anu, olen niin arka kuski, että en ole vielä uskaltautunut auton rattiin Alanyassa. Monet ovat kuitenkin autoja vuokranneet ja siitä ehjänä selvinneet, joten kannattaa kokeilla, jos se houkuttaa. :)

   Poista