keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Turkkilainen aamiainen

En ole aamuihminen, rakastan hotelliaamiaisia, mutta lomalla harvoin ehdin heräämään niille. Varsinkaan ilman herätyskelloa. Hyvä puoli oman loma-asunnon vuokraamisessa hotelliin verrattuna on se, että ei tarvitse potea huonoa omaatuntoa, jos hotelliaamiainen jää väliin. Paikallisissa ravintoloissa saa nauttia edullisesti aamiaista myöhemminkin ja se on ollut moneen kertaan minun pelastukseni. Väkisin aikaisin herätettynä närpin hotellissa yleensä vain vähän leipää ja vesimelonia.

Turkkilainen aamiainen (kahvaltı) on tunnettu monipuolisuudestaan ja käsite siinä missä englantilainenkin aamiainen. Se pitää sisällään monia eri ruokalajeja, jotka tarjoillaan yleensä sievästi pienistä astioista.

Perinteisen turkkilaisen aamiaisen perustarvikkeet ovat vaalea leipä, valkoinen fetamainen juusto ja kovempi Kaşar-juusto, oliivit, voi, hunaja ja hillo. Lisäksi tomaattia, kurkkua, makkaraa ja kananmunaa. Juustot nautitaan paksuina siivuina, joiden päälle levitetään hilloa tai hunajaa.

Aamiaisen kanssa lipitellään turkkilaiseen tapaan jälleen haudutettua mustaa teetä (çay). Totuttuani juomaan teetä, olen tuonut sitä sekä teelasit ja teepannun Alanyan tuliaisina kotiinkin.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti