perjantai 24. huhtikuuta 2015

Hotellini Alanyassa

Tässä kirjoituksessa katsaus muutamiin hotelleihin, joissa olen majoittunut Alanyan matkoillani.Kleopatra Arsi Hotel

Alanyan visiitillämme 27.7.-2.8.2013 majoitumme Kleopatra Arsi hotelliin. Matka oli Nazarin Lucky 3 star -äkkilähtö, eli määrittelemätön majoitus kolmen tähden hotellissa ja maksoi kahdelta hengeltä 1038 euroa. All Inclusive kuului hintaan. Meille kävi hyvä tuuri määrittelemättömän hotellin kanssa. Sijainti oli hyvä, lähellä Kleopatra-rantaa eikä loputtoman kaukana ravintoloista ja bazaarikojuista. Hotellin oma allasalue oli suhteellisen pieni ja heinäkuun helteillä tukahduttavan kuuma. Rannalle vilvoittavan tuulen ääreen oli kuitenkin vain 150 metrin matka.

Miinuksena mainittakoon, että lomamme aikana hotelliin majoittui myös lauma norjalaisia nuoria miehiä, jotka jaksoivat juhlia yötä päivää. Se ei varsinaisesti ole hotellin vika, mutta aamuyön pikkutunteina miesten juhlintaa kuunnellessa seinät tuntuivat olevan kuin paperia. Huomautimme asiasta nuorille miehillä ja lopulta myös receptioniin, jossa ei kuitenkaan yöaikaan ollut englantia puhuvaa työvoimaa ja huomautuksemme kaikui kuuroille korville.

» Lue lisää ja katso hinta Booking.comista: Kleopatra Arsi Hotel
Kleopatra Melissa Hotel

Lokakuussa 2013 majoitumme Melissa Hotelliin. Kleopatra-ranta sijaitsi aivan tien toisella puolella ja hotellin parvekkeelta oli hyvät maisemat merelle. Äkkilähtö hotelleineen ja lentoineen maksoi kahdelta ihmiseltä 1280 euroa.

Miinuksena mainittakoon, että Melissa sijaitsee Kleopatra-rannan läntisessä päässä, joten sieltä oli aika pitkä matka tepastella keskustan ravintoloihin ja kaupoille.

» Lue lisää ja katso hinta Booking.comista: Kleopatra Melissa Hotel
 Taç Premier Hotel & Spa

Maaliskuussa 2014 matkustimme Alanyaan juhlimaan ystävättäreni 50-vuotissyntyntymäpäiviä ja halusimme majoittua hieman paremmin. Alanyan keskustan alueella ei sijaitse juurikaan viiden tähden hotelleita, joten valitsimme hotelliksemme tämän neljän tähden hotellin Taç Premieren. Hotelli buukattiin Booking.comin kautta ja hintaa 10 päivälle kahdelta henkilöltä kertyi tasan 500 euroa.

Hotellin edustalla sijaitsevat isot valaistut hevospatsaat takaavat sen, että hotellille on helppo löytää. Tac Premier Hotel & Spa on all-inclusive-hotelli, jonka sijainti olikin meille ihanteellinen. Ataturk Bulevardilla sijaitseva hotelli on vain 50 metrin päässä Kleopatra-rannasta ja lähellä riittää hyvin erilaisia palveluita, ravintoloita ja kauppoja. Hotellin omatkin ravintolat olivat hyviä ja hotellin yhteydessä on myös hyvä kylpylä, näyttävä ulkouima-allas ja suuri kuntosali, jota voi käyttää maksutta.

» Lue lisää ja katso hinta Booking.comista: Tac Premier Hotel & Spa
 

Kleopatra Hermes Hotel

Kesällä 2014 vietimme kaksi viikkoa Kleopatra Hermes Hotellissa. Hotellia varatessamme kiinnitimme huomiota vain halpaan hintaan ja hyvään sijaintiin lähellä Kleopatra-rantaa. Hintaa kahdelle aikuiselle yhdessä huoneessa kertyi yhteensä 548 euroa, sisältäen aamiaisen. Jos etsit siis halpaa hotellia läheltä Kleopatra-rantaa tämä voi olla valintasi, mutta...

Huone oli hyvin pieni ja siivouksen suhteen oli toivomisen varaa. Pyyhkeet ja vessapaperi puuttuivat usein ja jouduimme niitä erikseen pyytämään. Tässä hotellissa saimme myös tutustua ensimmäistä kertaa torakoihin ja kun ystävättäreni törmäsi ensimmäistä kertaa herra Torakkaan se näkyi ja kuului. Kauas. Hotelli on erityisesti venäläisten matkailijoiden suosiossa ja henkilökunta puhuikin paremmin venäjää kuin englantia.

» Lue lisää ja katso hinta Booking.comista: Kleopatra Hermes HotelBest House Hotel

Kahden Hermeksessä vietetyn viikon jälkeen siirryin Best House Hotelliin ja taas kelpasi hymyillä. Huone oli tilavampi ja siivous toimi paremmin kuin hotelli Hermeksessä. Seitsemän yötä Best House Hotellissa kahdelta ihmiseltä kustansi 245 euroa, sisältäen aamiaisen. Best House Hotellista oli rannalle pidempi matka, mutta keskustaan ja lempiravintoloihini lyhyempi matka.

Hotellin alakerrassa sijaitseva ravintola piti huolta siitä, että ennen puolta yötä ei kannattanut mennä nukkumaan. Kadulla sijaitsee myös muita ravintoloita, esimerkiksi vastapäätä suomalaisten suomima karaokepaikka Alexin baari, josta johtuen hotelli oli siis aika meluinen, enkä ehkä suosittelisi sitä perheen pienempien kanssa matkustaville, muutoin yöunet saattavat jäädä lyhyiksi.

» Lue lisää ja katso hinta Booking.comista: Best House Hotel

Omatoimimatkoilla hotellit on yleensä buukattu Booking.comin kautta. Omissa hotellivalinnoissani olen suosinut lähinnä Kleopatra-rannan puolta. Kenties seuraavalla matkalla laajennan reviiriäni itäisen rannan puolelle.

Sittemmin olen myös vuokrannut paikallisten ystävieni kautta asunnon ja asunut siellä. Omassa asunnossa hotelliin verrattuna on se hyvä puoli, että saa nukkua aivan rauhassa, eikä tarvitse potea huonoa omaatuntoa, jos hotelliaamiainen jää väliin. Paikallisissa ravintoloissa saa nauttia edullisesti aamiaista myöhemminkin.
» Lue lisää: Turkkilainen aamiainen
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti