tiistai 11. elokuuta 2015

Liikkuminen Istanbulissa
Istanbul on valtavan kokoinen kaupunki, jossa on edullista ja kätevää käyttää julkisia kulkuvälineitä ja säästää välillä omia jalkojaan. Pysäkeille kuljetaan porttien läpi, joihin pitää syöttää poletteja (jeton) tai näyttää elektronista Istanbul korttia (Istanbul Kart).Istanbul kortilla maksaessa matka tulee poletteja halvemmaksi (pari liiraa per matka). Kortteja voi ostaa kioskeista tai automaateista, joissa niihin voi myös ladata lisää rahaa. Kortilla voi matkustaa raitiovaunuissa, busseissa, metroissa ja jopa lautoissa.


Raitiovaunulinja T1 on yksi kätevimmistä linjoista, jota käytimme paljon. Sen varrelta löytyy monta kiinnostavaa nähtävyyttä, esimerkiksi seuraavilta pysäkeiltä:
T1 on hyvin suosittu linja, joten kannattaa varautua siihen, että raitiovaunussa on usein hyvin tiivis tunnelma. Ihailtavaa kuitenkin huomata, kuinka auliisti nuoremmat antavat tilaa vanhemmille matkustajille sekä naisille ja lasten kanssa matkustaville. Tunsin itsenikin vanhaksi, kun joku nuori turkkilaispoika tarjosi minulle istumapaikkaansa.Käytimme kulkuvälineenämme tosiaan myös metroa, esimerkiksi T1 pysäkeiltä Yusyfpaşa tai Aksaray metroyhteys (M1) pysäkille Emniyet - Fatih, josta lyhyt kävelymatka Fatihin keskiviikkobasaarille (Fatih Çarşamba Pazarı). Lähtiessämme kohti kotia ja lentokenttää vaihdoimme raitiovaunusta metroon Aksarayn asemalla. Kirjoitan tästä matkasta lentokentälle vielä erillisen kirjoituksen myöhemmin (Sultanahmetilta Istanbulin lentokentälle).
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti