tiistai 25. elokuuta 2015

Alanyan paras vesipiippubaariSuomen kesä ei heinäkuussa juurikaan hellinyt lomalaisia. Oltuamme ensimmäisen lomaviikon Istanbulissa kävimme pari viikkoa värjöttelemässä hyttysten syötävinä mökillä, jonka jälkeen lähdimme vielä viikoksi lämmittelemään Turkin Alanyaan. Mieheni on ahkera vesipiiputtelija, joten viikon aikana useat Alanyan vesipiippubaarit tulivat tutuiksi.Alanyan vesipiippubaareista omaksi suosikiksemme muodostui Ehl-i Keyf Nargile Cafe, joka löytyy Kleopatra-rannalta Alanyan satamaan päin kuljettaessa, Damlataş Caddesi -kadulta.
Paikassa oli todella kattava valikoima erilaisia laadukkaita merkkejä ja makuja vesipiipputupakkaa. Valikoimista löytyivät myös mieheni lempimerkit: Nakhla ja Al Fakher. Makuja hän taas tykkää sekoitella, esimerkiksi minttua ja cappuccinoa tai minttua ja omenaa. Ensimmäiset kerrat piiputtelimme kadun varrella, kunnes huomasimme, että sisäpihalta löytyi isompi alue, jossa oli useampia pöytiä varattu piiputtelijoille. Alkoholia ei tässä paikassa tarjoilla ollenkaan, sen sijaan piiputtelun lomassa voi nauttia muita virvokkeita, esimerkiksi turkkilaista teetä ja kahvia tai hyviä pirtelöitä.

» Ehl-i Keyf Nargile Kafe, www.ehlikeyfnargile.com

Muita hyväksi havaittuja vesipiippubaareja löytyi esimerkiksi Alanyan sataman alueelta No 4 ja Alaiye Cafe. Piiputtelimme myös Ottoman Nargile Cafessa, Ataturkin kadun varrella (Route Pub), Dim-joella (Pinarbasi) sekä Sidessä, jossa hinta oli tuntuvampi kuin Alanyassa, mutta saimme senkin neuvoteltua inhimillisempiin summiin.
 

3 kommenttia:

 1. Monen mutkan kautta löysin blogisi ja voiei, kuinka paljon tämän kirjoituksen jälkeen aloinkaan kaipaamaan vesipiippua! Pitääkin ensi kerralla käydä tuolla paikassa ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava, että löysit :) Kävinkin myös sinun blogissa ihastelemassa kuviasi Alanyasta. Meillä ei tarvitse vesipiippua kaivata kotonakaan, niitä on kerääntynyt tuonne takan reunalle tuliaisina useammastakin paikasta...

   Poista
  2. Itse en vielä vesipiippua ole kotiin asti tuonut, voi olla että jonain päivänä niin kyllä käy! :)

   Poista