lauantai 2. huhtikuuta 2016

Ratkaisu pyykkiongelmiinAlanyassa pidempiä aikoja lomaillessa, tai asuessa, sormi saattaa joskus hakeutua suuhun arkisia ongelmia kohdatessa, kuten esimerkiksi pyykinpesun kohdalla. Matkalaukkuun ei mahdu rajattomasti vaatteita ja hikiset vaatteet kaipaisivat välillä vähän pesua.

Majaillessani useamman kuukauden Alanyassa, oli vuokraamassani asunnossa oma pyykkikone. Sen käyttö oli tosin aluksi hieman haastavaa, kun kaikki nippulat ja nappulat olivat tietenkin turkin kielellä. Onneksi vuokraemäntä oli jättänyt hyvät ohjeet ja suomentanut pyykkikoneen käyttöohjeita. Rannikolla vesi on hyvin kalkkipitoista, joten pyykinpesuaineen lisäksi pesuainelokeroon piti laittaa Calgon -nimistä ainetta vettä pehmittämään. Vaatteet sain pyykättyä ihan kotosalla, mutta vuodevaatteita en pikkuisessa kämpässäni alkanut pyykkäämään ja kuivattamaan, vaan kiikutin ne suosiolla pesulaan.Jo aikaisemmin, muutaman viikon lomamatkoillani, olen selättänyt pyykkiongelmat kääntymällä pesulan puoleen. Pesulasta muovikassillisen vaatteita saa hakea pari päivää myöhemmin puhtaina, silitettyinä ja nätisti viikattuina. Pesulalasku muodostuu pestävien vaatekappaleiden mukaan, 2-3 liiraa per vaate, joten muovikassillisen hinnaksi tulee n. 20 TL (reilu 6 €). Vaatteiden kiikuttaminen suoraan pesulaan tulee monesti siis huomattavasti edullisemmaksi kuin hotellien pesulapalveluihin turvautuminen. Olen joskus suunnitellut myös vieväni kaikki vaatteeni pesuun ennen Suomeen paluuta. Niin ei tarvitsisi heti kotona hyökätä pyykkikoneen kimppuun.

Kardelen Laundry löytyy Alanyan läntiseltä puolelta, suomalaisten suosimien Heikin baarin ja Alexin baarin lähistöltä, Facebook -ravintolan kulmalta ylöspäin (İslam Deresi Sk./961. Sk. No:11). Facebook -ravintolalta lähdettäessä ennen pesulaa kadun varrella vasemmalla puolella on Best Home City III -rakennus ja oikealla puolella lasten leikkipuisto. Pesula on leikkipuiston jälkeen oikealla. Pesulassa työskentelee leppoisa ja hymyileväinen turkkilainen rouva, joka osaa muutaman sanasen englantiakin.

2 kommenttia:

  1. Onpas ihanaa, että olet päässyt asumaan Alanyassa noin pitkiä aikoja. Pesula vaikuttaa kätevältä ratkaisulta. Minulla ei ole uudessa asunnossani pyykkikonetta ja olen koittanut selvittää pesulapalvelujen saatavuutta alueella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omaan vuokra-asuntooni Alanyassa ostin pyykkikoneen edullisesti käytetyn tavaran liikkeestä (İkinci el eli secondhand), joita löytyy Alanyasta useita. Kone on toiminut hyvin nyt jo kolme vuotta. Mutta jos omaa pyykkikonetta ei ole ja varsinkin isompien kodintekstiilien pesussa myös pesulapalvelut ovat käteviä ja niitä löytyy lähes kaikilta asuinalueilta ;)

      Poista