torstai 3. lokakuuta 2019

Suppailu Alanyan auringonnousussa



Kaunis lokakuinen aamu. Herätyskello soi Turkin Alanyassa jo ennen aamun ensimmäistä rukouskutsua. Oli aika suunnata rannalle suppailemaan ennen auringonnousua.

Rannalla meitä odotti ohjaajamme, joka kantoi jo SUP-lautojamme rantaan. Paikan päältä löytyi kontti, jossa saimme vaihdettua vaatteemme ja jätettyä tavaramme sinne. Ohjaajalla oli mukana matkassa vedenpitävä laukku, jonne saimme antaa esimerkiksi puhelimemme ja tupakat. Ohjaaja mittasi melamme oikean mittaisiksi ja oli aika nousta laudalle ja lähteä melomaan.




Rauhallinen ja hiljainen aamu ennen kaupungin heräämistä. Valo ennen auringonnousua oli uskomattoman kaunis. Tähän aikaan vuodesta aamulla merivesi oli lämpimämpää kuin ilma (ilma n. 18°C ja meri n. 27°C) . Meidän onneksemme kohdallemme sattui tyyni aamu, eikä meri ollut kovin aaltoinen. Majakan edustalla muutama kalastaja yritti narrata kalaa, kun sekalainen seurakuntamme lipui ohi. Uskaliaimmat laudalla seisten ja muutama (minä mukaanlukien) polvillaan tai istualtaan meloen.




SUP-lautailu (Stand Up Paddle boarding eli seisoen melominen) ja laudalla tasapainoilu olikin kokemattomalle yllättävän jännittävää ja rankkaa puuhaa. Suppailu lenkkimme vei meidät rannalle Punaisen tornin ja vanhan telakan edustalle ja rantaan päästyämme hiki virtasi ja jalat oikein vapisivat. Takaisin tullessa jännitys vähän laukesi ja uskaltauduin jo minäkin rennommin laudalle seisomaan. Seuraavana päivänä yksi jos toinen valitteli kipeitä reisilihaksia. Mutta suppailukärpänen kyllä puraisi ja ehdottomasti aion mennä vielä uudelleen.



Punaisen tornin edustalla ja lenkin jälkeen itäisellä rannalla on mahdollisuus uida, joten suppailemaan kannattaa varustautua uimavaatteiden kera. Muutoin päällä voi olla vaikka T-paita ja shortsit, sellaiset vaatteet, jotka voivat kastua, jos sattuu laudalta kellahtamaan mereen.

Tarjolla on kaksi erilaista lenkkiä. Pidempi lenkki kello 06:30-08-30 kiertäen itäiseltä rannalta Alanyan kaupungintalon takaa (Belediyesi) majakan edustan kautta Punaiselle tornille. Hinta 100 tl. Ja lyhyempi lenkki itäisen rannan edustalla kello 08:30-09:30. Hinta 50 tl.




Suppailu retkiä voi tiedustella SUP-ohjaajalta:
Barış Dülgar +905533499123
www.instagram.com/barisdulgar07

Blogikirjoituksen kuvat: Barış Dülgar

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti