keskiviikko 13. tammikuuta 2021

Taulukollaasin rakentaminen ja uusi työpöytä

Kodista tekee mielestäni persoonallisen se, että sen seinillä on jotain persoonallista. 

Yritän täyttää seinäni ystävieni tekemillä tauluilla tai itse ottamillani valokuvilla. Seiniäni ovat aikaisemmin päässeet koristamaan mm. siskoni ja ystäväni maalaamat taulut sekä kivistä askartelemani taulu, josta kirjoitinkin aikaisemmin blogiini: Love rocks – muistoja Manavgatista. Monta vuotta olen myös suunnitellut teettäväni canvas-tauluja ottamistani valokuvista. 

Pitkään haaveilin myös rakentavani seinälleni taulukollaasin ja kun sain uuden työpöydän, päätin toteuttaa taulukollaasin sen yläpuolelle. 

Kotini sisustus on väritykseltään hyvin mustavalkoinen, niinpä myös kehyksiksi valikoitui mustia ja valkoisia kehyksiä. Vaihtelua mustavalkoisuuteen tuo pari kullanväristä kehystä ja ripaus kultaa löytyy myös työpöydän valaisimesta ja muistitaulusta. Tiesin, että en kuitenkaan tule saamaan kehyksiä linjaan ihan millintarkasti, joten otin sen huomioon jo sommitelmaa tehdessäni. Jonkinlaista harmoniaa tavoitellakseni taulujen alareunan yritin asetella samalle tasolla. 

Tyhjä seinä ja läjä erikokoisia kehyksiä. Sommittelutehtävä tuntui aluksi haastavalta ja pelkäsin, että en saa niitä ikinä mihinkään linjaan seinälle. Asettelin kehyksistä ensin haluamani kollaasin lattialle ja löysin sitten vinkin teipata kehyksien mallit seinälle. Laiskuuksissani en kuitenkaan jaksanut alkaa teippailemaan kehysten ääriviivoja, vaan tein paperista kehyksien kokoiset mallit. Teippasin mallipaperit seinälle ja niiden avulla osasin kiinnittää koukut suurinpiirtein oikeisiin kohtiin. Vuokraisännän iloksi löysin Ikeasta tarrakoukkuja, joten seiniä ei tarvinnut hakata täyteen reikiä ja sommitelmaa voi myöhemmin myös muutella helpommin.

Taulukollaasini kanssa lähdin vähän p***e edellä puuhun, koska mitään sisältöä minulla ei niihin aluksi ollut ja useimmat kehykset loistavat vieläkin tyhjyyttään. Yritän täyttää tyhjiä kehyksiä mukavilla muistoilla; valokuvilla, postikorteilla ja piirroksilla. Muistitaulu toimii nyt tavallaan vieraskirjana, johon olen pistänyt luonani vierailleet ystäväni askartelemaan geometrisia sydämiä. Jokainen sydän on erilainen, kuten ovat ystävänikin.

Kehykset, muistitaulu sekä työpöydän valaisin ja tuoli ovat Ikeasta. Työpöydän teetätin toiveideni mukaan mittatilauksena puusepällä ja siitä tuli täydellinen! Samalla teetätin samaa tyyliä myös keittiöön ruokapöydän ja seuraavaksi suunnitelmissa on vielä teetättää tv-taso, kunhan löydän tai suunnittelen sopivan mallin. Turkissa käsityön hinta on hyvin edullinen verrattuna esimerkiksi Suomeen, joten mittatilaushuonekaluja saa täällä teetettyä hyvinkin käypään hintaan.

Oma puuseppäni on Nar Ahşap Tasarım Atölyesi. Suosittuja töitä ovat nyt esimerkiksi huonekalut, joissa yhdistellään puuta ja metallia, kuten minunkin pöydissäni. Puuseppäni töitä voi ihastella lisää hänen Instagram-sivuillaan:
» Nar Ahşap Tasarım Atölyesi, https://www.instagram.com/nar_ahsap/
» Nar Dekoratif Tasarim, https://www.instagram.com/nar_update/

Pitkään olohuoneessa oli vain tyhjä kolo, talviaikaan siinä oli yleensä pyykkiteline. Ei kovin miellyttävää silmälle. Kuinka onnellinen olenkaan, että siinä on nyt jotain kaunista, hyödyllistä ja käytännöllistä. Työpöytä on niin paljon enemmän kuin pelkkä huonekalu, se tuo motivaatiota ja hyvää oloa. Tietokoneeni oli aikaisemmin vain sohvan nurkassa tai valloitti ruokapöytää, mutta nyt kun sillä on oma paikkansa, se tulee avattuakin useammin ja mieluummin. Kunnollinen ja miellyttävä työskentelypiste tuo motivaatiota koneella oleskeluun ja työskentelyyn, mutta myös esimerkiksi askarteluun, kun tarvikkeillani on nyt omat paikkansa kätevästi käden ulottuvilla.

Askarteluhetkieni tuotoksista kirjoittelinkin jo aikaisemmin blogiini, yllättäen mustavalkoisia nekin:
» DIY geometriset lasinaluset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti