perjantai 1. tammikuuta 2021

DIY geometriset lasinaluset


Helppo ja nopea sisustus- ja askarteluvinkki kuinka saat tuunattua Ikean korkkialusista geometrisia lasinalusia. 

Kotini on sisustukseltaan hyvin mustavalkoinen ja olen geometristen muotojen ystävä, niinpä ihastuin joskus Antalyassa shoppaillessani korkkiseen geometriseen pannunaluseen. Sittemmin törmäsin kuvaan vastaavanlaisista lasinalusista Pinterestissä ja siitä se idea sitten lähti. Nyt korona-aikoihin Turkissa on viikonloppuisin ulkonaliikkumiskielto, joka on mitä parhainta aikaa erilaisille askarteluprojekteille. Tämäkin askarteluprojekti oli tarkoitus säästää viikonloppua varten, mutta en malttanut olla aloittamatta sitä jo aikaisemmin...

Tarvikkeet:

  • korkkialusia
  • askarteluveitsi tai mattopuukko
  • maalarinteippiä
  • akryylimaali, kaksi eri väriä
  • pensseli  1. Aloitin etsimällä kuusikulmion (heksagoni) kuvan netistä ja piirsin sen näytöltä paperille.
  2. Paperisen muotin avulla leikkasin askarteluveitsellä pyöreistä lasinalusista kuusikulmioita.
  3. Seuraavaksi teippasin maalarin teipillä erilaisia haluamiani alueita alusiin.
  4. Maalasin akryyliväreillä ensin valkoiset alueet, peittävämmän lopputuloksen saadakseni kahteen kertaan. Jätin kuivumaan yön yli ja seuraavana päivänä poistin teipit ja teippailin uudelleen, jotta sain maalattua mustat alueet. 
  5. Kuivumisen jälkeen poistin teipit ja tadaa, lasinaluset ovat valmiit! Koukuttavaa puuhaa ja jäin harmittelemaan miksi en ostanut alusia enemmänkin. Avskild-lasinaluset Antalyan Ikeassa 7,99 tl/4 kpl (Suomen Ikeassa Avskild-lasinalunen näköjään 0,99 €/4kpl). Taiteilijaystäväni suositteli minulle Cadence-merkkisiä akryylimaaleja. Mustan ja valkoisen akryylivärin, kolme pensseliä, askarteluveitsen ja maalarinteippiä löysin Alanyasta Uğurlu Sanat Evi -taide- ja käsityökaupasta yhteishintaan 70 tl. 

» Uğurlu Sanat Evi Facebookissa, https://www.facebook.com/Ugurlu-SANAT-EVI-727973590555734/

 

Hyvää uutta vuotta ja mukavia askerteluhetkiä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti