maanantai 17. maaliskuuta 2008

Evoluutio

Mies siirtyi tänään piilolinssiaikaan. Silmälasejaan koteloidessaan intouduimme kaivamaan vanhat silmälasimme hämmästyttämään ja hauskuuttamaan meitä kehysten evoluutiolla. Omani oikealla puolella. Yllättävän samanlaista kaavaa kehitys noudatti. Esimerkiksi ylimpänä olevissa laseissamme sama pyöreä, alaspäin suipponeva muoto ja jopa samanlaiset sangat, emmekä olleet vielä tavanneet toisiamme niitä valitessamme.
Alimpana sitten nykyiset, stereotyyppiset graafikko- ja sihteerilasit.
Kyllä näillekin taas joskus nauretaan.

7 kommenttia:

 1. Tiedätkö mitä? Mun silmälasievoluutioni näyttää ihan samalta! :D

  VastaaPoista
 2. hassu!

  Tosin mä en osaa kuvitella Jannea ilman laseja... niin kun en oikein suakaan. Niin sitä ihminen tottuu kaikenlaiseen, ja uusi on aina vaikea hyväksyä. RILLIT TAKASIN! :D

  Iia

  VastaaPoista
 3. *hih*

  Hassua! :-D Ja aaahh...niin tuttua.

  VastaaPoista
 4. Mulla on ollut silmälasit ekan kerran 11-vuotiaana. Siitä on siis 30 vuotta. Voit kuvitella että ne oli hassut nykyään katsottuna.
  Lasit on ollut koko ajan, ihan päivittäisessä käytössä vasta parikymppisestä, kun arvot heikkenivät niin ettei ilman näe. Samaa kaavaahan nuo mallit ovat menneet mullakin.
  Yksi juttu pistää silmään aina Suomessa käydessäni: siellä on hirveän monella silmälasit. Sen huomaa jos käy vain kerran vuodessa ja katsoo että mikä on niin erilaista katukuvassa kuin kotona.

  Mulla on nykyään kahdet rillit rinnakkaiskäytössä ja vihaan niitä jo, vaikka ostin hiukan yli vuosi sitten. Ovat tuota arkkitehti/sihteerilinjaa. Uskon vakaasti että pyöreät rillit tulevat hyvin pian muotiin taas.

  VastaaPoista
 5. Fannyn tapaan yhdyn evoluutioporukkaan myös, eli aika samaa rataa on kuljettu. Mulla on ollut silmälasit, emmm, olisko vähän vajaa 30 vuotta, joten ihan vanhimpia ei ole tallella, mutta aikalailla tuota hieman munanmuotoista ohutta metallikehystä muistuttavat nekin ovat olleet. Siitä sitten kehyksettömiin, parit muoviset ruskeankirjavat "sarvisankaiset", sitten vähän väriä mukaan eli ensin punaista metallia, sitten violettia metallin ja muovin yhdistelmää ja lopuksi nykyiset metalliset kapeat laatikot vaalean violettia metallia.

  Linssien pinta-ala on pienentynyt noin kolmasosaa 30 vuodessa... Onneksi. :)

  VastaaPoista
 6. Hymyilyttää.

  Mulla on yhä käytössä lasit pokineen, jotka sain ollessani 15v. Käytän niitä kotona, mutta mut otettais varmaan kiinni, jos kulkisin ne päässä muualla.

  Mies sai juuri ekat lasinsa, mustat pyöreät pokat kaljuun päähän. Tykkään.

  VastaaPoista