lauantai 24. maaliskuuta 2012

Symbioosi

Symbioosi (kreikan kielestä: syn = kanssa, yhdessä, bios = elämä)."Hyvät matkakumppanit. Minulle on kerrottu, että elämällä on viimeinen käyttöpäivä. Ja että nyt pitäisi repäistä ja ajaa avoautolla auringonlaskuun. Mutta se mitä olen nähnyt, kertoo ettei tarvitse. Ei tarvitse tehdä suurtekoja, ei tulla uskoon, ei edes vaihtaa puolisoa tai autoa. Eläminen tapahtuu tekemällä pieniä liikkeitä. Pidä silmät auki ja korvat höröllä. Hanki otsaan ryppyjä ja poskeen kuoppia."

Ryppyjä on ainakin hankittu. Viime aikoina veteraanit ovat sairastelleet. Paljon. On poistettu hampaita, harmittomia kasvaimia, hoidettu silmiä, huuhdottu korvia. Ja montaa pitkää ja pimeää yksinäistä iltaa on vielä edessä ennen tiistaita, kun on edessä taas aika erikoiseläinlääkärille. Vanhat arvet on revitty auki ja pelottaa. Välillä niin paljon, että tuntee tukehtuvansa. Ei edes uskalla toivoa, että nämä sairastelut loppuisivat, kun samalla pelkää mihin ne loppuu...


3 kommenttia:

  1. Viime viikolla saimmekin huippu-uutisia, kun se minkä yksi eläinlääkäri tuomitsi jo kasvaimeksi, kasvaimiin erikoistunut eläinlääkäri totesi ärtyneeksi imusolmukkeeksi, josta ei löytynyt kasvainsoluja ollenkaan, ei hyvä- eikä huonolaatuisia. Rapu-koiran lähtölaskenta ei siis vielä alkanutkaan.

    VastaaPoista
  2. Hieno juttu, että rapusella on kaikki kunnossa. Kyllä nuo vanhat ovat niin rakkaita, että ei edes tohdi ajatella, että joskus yhteinen aika on loppu.

    VastaaPoista
  3. Mieleen tulvahti muistot, kun Ronja-bokserini kuoli muutama vuosi sitten nisäkasvaimista keuhkoihin ja selkärankaan levinneisiin kasvaimiin. Ne levisivät todella nopeasti ja pelkäsin, että sama on edessä taas, mutta onneksi ei ollut sittenkään. Ehdin jo säikähtää hurjasti ja itkemään silmät päästäni erikoiseläinlääkärin aikaa odotellessa.

    VastaaPoista