perjantai 7. joulukuuta 2012

Taljakaupoilla

Nyt kävi kerrankin tuuri taljakaupoilla. Tarina alkaa siitä, kun ostin keskiviikkona lehmäntaljan, 179 €, joka osoittautuikin liian isoksi ja luruksi. Edelliseen taljaamme verrattuna se oli niin paljon ohuempi ja pehmeämpi, että se meni lattialla heti ruttuun. Se oli myös edellistä taljaamme isompi eikä asettunut sille kaavailtuun paikkaan. Tänään töistä lähtiessäni sain ystävältäni kutsun Ikeaan, joten samalla kävin palauttamassa taljan ja mennessäni katsomaan jämäkämpiä taljoja oli niiden hinta pudonnut 99 euroon! Nyt on siis uusi hieno ystävän avustuksella valittu talja lattialla ja jäi vielä 80 euroa "ylimääräistä" shoppailurahaa! (Näinhän se naisen logiikka menee).

Eli mikäli olet taljaa vailla niin Vantaan Ikeassa on 600 kappaleen erä lehmäntaljoja tontturieha-hintaan pe-su 7.-9.12. Perjantai-iltana niitä oli ainakin vielä reippaasti jäljellä. Enimmäkseen tummanruskeita lyhyellä karvalla, kuten omani, mutta oli muutama vaaleamman ruskea sekä pitkäkarvaisempikin kaveri joukossa.

Omien kokemusteni pohjalta suosittelen valitsemaan paksumman ja jäykemmän taljan; ohuemmat ja pehmeämmät menevät lattialla helpommin ruttuun eivätkä pysy suorassa.

Koiraperheen maton valinta on haastavaa ja lehmäntalja onkin toistaiseksi paras löytämäni mattovaihtoehto kolmen eri väristä ja laatuista karvaa omaavan koiran kotiin, jos jotain muita vaihtoehtoja tulee mieleen niin ehdotuksia otetaan iloiten vastaan.


ps. täytyy viela mainita, että eilinen itsenäisyyspäivä meni kotia siivotessa sekä paikkoja järjestellessä ja tänään shoppailureissulla ollessani oli mies vielä imuroinut sekä luutunnut lattiat. Oikein onnistunut päivä siis. Nyt puhtaan kodin myötä viikonlopun viettoon!
 

4 kommenttia:

 1. Komea talja! Minäkin olin eilen perjantai-iltana Vantaan Ikeassa käymässä ja päivittelin noita ihania ja edullisia taljoja :D Millään en keksinyt lattioilta paikkaa mihin sen sijoittaisin, en vaikka kuinka teki mieli ostaa. Harmi!

  VastaaPoista
 2. Minä taas ihailin niitä korkeanukkaisia mattoja, upotin sormeni nukan väliin ja kuvittelin miten lämpöiseltä ja pehmoiselta se tuntuisikaan jalkojen alla. Mutta ei, tällaisen koiralauman kanssa on parempi tyytyä taljaa. Nukkamaton hankinta on kuin sahaisi omaan jalkaansa (varsinkin siivouspäivinä).

  VastaaPoista
 3. Heh, hyvä kuvaus :) Meillä on ihme kyllä vain hyviä kokemuksia nukkamatoista + neljä kissaa, joista kaksi pitkäkarvaisia. Kaikki matot ovat nukka-sellaisia ja yllättävän helppoja olleet! (tosin meillä on imurissa äärettömän hyvä mattosuulake joka on nimenomaan lemmikkikotiin tarkoitettu. se on kuin taivaan lahja!)

  VastaaPoista
 4. Pitänee seuraavaksi suunnata siis imurikaupoille ;)

  VastaaPoista