perjantai 3. toukokuuta 2013

DIY koiranpeti


French By Design -blogista bongasin Super Easy DIY: Dog Bed -postauksen, josta se idea sitten lähti.


Lauantain kirpputorikierroksella muistelin nähneeni juuri tarkoitukseen sopivan puulaatikon ja sunnuntaina se pitikin heti mennä noukkimaan sieltä talteen. Löysin myös petauspatjan, josta saa hyvän koiranpatjan, kunhan siihen ompelee päällisen.


Laatikolle näytettiin hieman teräsharjaa ja nailonlaikkaa, jonka jälkeen pintaan sipaistiin liiteristä löytynyttä kalusteöljyä.

Öljyämisen jälkeen laatikko kuivui pari päivää terassilla ja sitten päästiinkin jo sovittelemaan sen sisään peittoa. Ja koiria.

Isolle mustalle uusi peti näyttää ainakin kelpaavan. Vaikka se on iso poika niin se osaa nukkua niin pienenä keräkaalina, että mahtuu laatikossa hienosti pötköttelemään. Se hyppäsikin laatikkoon jo ennenkuin sitä saatiin edes sisälle asti.

Enää ei harmita, että Hullujen päivien koiranpeti -tarjous meni ohi. Tästä tuli paljon hienompi.


Koirien aikaisempi suosikkipeti on vanha matkalaukku, joka onkin kätevä matkamalli. Mökille lähdettäessä matkalaukkuun pakataan koirien tavarat ja itse matkalaukku toimii mökillä sitten Loby-koiran petinä (bulldoggivanhukset saavat mökillä nukkua sängyssä).

4 kommenttia:

 1. Hieno viritys! Suunnitelin itsekin, että tekisi jonkun puisen laatikon likalle ja siihen kunnon peti, mut en tiedä maksaako vaivaa, kun sillä tulee kuuma matollakin. Nukkuu mieluiten vessan laattalattialla, kun se on tarpeeksi viileä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän espanjalainenherra lämmön ystävänä tykkää pötkötellä erilaisissa pedeissä, vaikka onkin nyt talveksi kasvatellut vähän enemmän villaa ympärilleen ja varpaiden väliin. Bulldoggeille taas on aika turha tehdä mitään petejä, kun ne nukkuu mielummin sohvilla tai sängyssä.

   Vasta öljyämisen jälkeen isäntä tuli esittelemään puupinnan polttamista, jolla laatikkoon olisi saanut vanhahtavan ilmeen ja värin sekä puun syyt paremmin esiin. Kokeiltakoon sitä sitten seuraavassa projektissa.

   Poista
 2. Kylläpäs tuli kiva peti! Juuri sellainen oikean ruskean sävyinen minun mielestäni. Varmasti saa koiruli päheät unetkin noin hienossa sängyssä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Livenä väri on ehkä aavistuksen liian punertava, mutta kaikessa punertavuudessaan käy kyllä yhteen meidän Boknäs-kirjahyllyjen kanssa, joiden viereen peti on nyt sijoitettu.

   Poista