perjantai 13. maaliskuuta 2015

Alanya Top 5+1

Tässä kirjoituksessa keskityn esittelemään muutaman lempikohteistani Alanyan keskustan alueelta. Jos on valinnut hotellinsa hyvällä sijainnilla ja tykkää tutustua kaupunkiin kävellen, ei näihin paikkoihin siirtymiseen tarvita välttämättä omia jalkoja kummempia kulkuvälineitä. Aikaisemmin olen kirjoittanut omista lempipaikoistani myös kirjoituksen Alanyan Top 5, jossa esittelin kohteita hieman Alanyan keskustan ulkopuolelta (esimerkiksi Dim-joki ja Sapadere-kanjoni).

Kohteista olen kirjoittanut myös lisää tietoa ja ottanut kuvia, joita pääset katsomaan lue lisää -linkistä.


Kale-linnoitus (Alanya Kalesi)  

Yksi ehdottomista lempikohteistani Alanyassa on Kale, keskiaikainen linnoitus, joka sijaitsee niemellä Alanyan keskustan edustalla. Linnoitus kohoaa parhaimmillaan 250 metriä merenpinnasta ja ylhäältä avautuvat upeat maisemat ympäri Alanyaa.

Linnoitukselle vie noin kolmen kilometrin pituinen kiemurteleva vuoristotie, jonka varrella sijaitsee pieniä kahviloita ja ravintoloita sekä myyntikojuja, joissa kaupataan käsitöitä ja matkamuistoja.

» Lue lisää kirjoituksestani: Kale-linnoitus (Alanya Kalesi)


Kleopatra-ranta 

Auringonpalvojien ykköskohde, Kleopatra-ranta, sijaitsee Kale-kukkulan läntisellä puolella. Matkailupalvelu TripAdvisorissa ranta on luokassa "näe ja koe kohteessa Alanya" sijalla 1/44  ja lisäksi matkailijat ovat valinneet sen yhdeksi Turkin parhaista rannoista

Kleopatra-rannan nimi johtaa tarinan mukaan muinaisiin antiikin aikoihin, jolloin Rooman Marcus Antonius pohti lahjaa rakastajattarelleen, Egyptin kuningatar Kleopatralle, ja päätti vaatimattomasti lahjoittaa hänelle kauneimman rannan.

» Lue lisää kirjoituksestani: Kleopatra-ranta


Damlatas-tippukiviluola (Damlataş Mağarası)

Kleopatra-rannan päädyssä sijaitsee Damlataksen tippukiviluola, jolla on pituutta noin 50 metriä. Nimensä mukaisesti luolassa voi ihastella näyttäviä tippukiviä; luolan katosta roikkuvia stalaktiitteja sekä niiden alapuolelle, luolan pohjalle muodostuneita stalagmiitteja.

Paitsi tippukivistä on Damlataksen luola tunnettu myös erikoisesta ilmastaan, joka on erittäin kosteaa ja hiilidioksidipitoista, sen vuoksi sillä väitetäänkin olevan terveysvaikuksia erityisesti astmaatikoille.

» Lue lisää kirjoituksestani: Damlatas-tippukiviluola (Damlataş Mağarası)


Punainen torni (Kızıl Kule)

Punainen torni (Red Tower, Kızıl Kule) on Alanyan tunnetuimpia maamerkkejä ja suosittu vierailukohde, jonka huipulta avautuvat maisemat Alanyan satamaan ja kaupungin itäpuolelle. Satamasta voi napata äkkilähdön vaikka veneretkelle, josta tornia pääsee ihastelemaan myös mereltä käsin.

Viisikerroksinen ja 33 metriä korkea jykevä torni rakennettiin 1200-luvulla suojaamaan kaupungin telakkaa ja nykyään sitä pidetään Alanyan symbolina. Kuva tornista komeilee kaupungin lipussakin. Tornilta on myös lyhyt matka pyörähtää keskustaan shoppailemaan.

» Lue lisää kirjoituksestani: Punainen torni (Kızıl Kule)


Alanyan telakka (Tersane)

Alanyan vanha telakka (Alanya Shipyard, Tersane) löytyy aivan Punaisen tornin vierestä. Meriretkillä olen päässyt ihailemaan sitä ulkopuolelta, mutta kaunis telakka on käymisen arvoinen nähtävyys myös sisältä.

Telakka muodostuu viidestä, holvikaarin toisistaan erotetusta satama-altaasta, jotka ovat 56 metriä pitkiä ja 44 metriä syviä. Telakka toimii nykyisin museona, josta satama-altaiden lisäksi löytyy esimerkkejä vanhoista laivan osista ja tietoa laivojen rakennuksesta.

» Lue lisää kirjoituksestani: Alanyan telakka (Tersane)


Markkinat Alanyassa

Tästä oli tarkoitus tulla Alanyan keskustan top 5 -kirjoitus, mutta en malta olla mainitsematta vielä näitä Alanyan ihania markkinoita, jotka ihastuttavat värikkäitä hedelmiä notkuvilla pöydillään.

» Lue lisää kirjoituksestani: Markkinat Alanyassa 


Kaikki Alanya-aiheiset kirjoitukseni ja vinkkini löydät blogistani tunnisteella alanya.
 

2 kommenttia:

  1. hyvää infoa.Pitäpää alkaa seuraamaan seuraavaa juttua.Taru

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru! Mukava kuulla, että kirjoitus on ollut hyödyllinen :)

      Poista