torstai 19. maaliskuuta 2015

Instagram Travel Thursday: Keväinen Alanya

Alanyan maisemat alkavat taas täyttyä matkailijoista maalis-huhtikuun tienoilla, kun talven selkä alkaa sielläkin taittumaan ja aurinko lämmittämään enenevissä määrin. Seuraavaa omaa Turkin matkaani saan tänä vuonna odotella kesään asti. Silloin suunnitelmissa on pyörähdys tutun ja turvallisen Alanyan lisäksi myös Istanbulissa.

Vuosi sitten tähän aikaan olimme juhlimassa ystävättäreni syntymäpäivää Alanyassa sekä ihastelemassa Alanyan kevättä. Aamuisia kävelyretkiä lähes autiolla rannalla, katsellen vaahtopäitä ja kuunnellen meren kohinaa, joka oli toisina aamuina hyvinkin rauhaton.

Laajensimme välillä aamulenkkejämme Kleopatra-rannan puolelta Kale-linnoituksen toiselle puolelle, Alanyan satamaan. Kiireettömiä aamuja postikorttimaisemissa, jolloin istahdimme rantakivikkoon seuraamaan paikallisien kalastajien puuhia ja nautimme aamuvitamiinit pienistä kojuista, joista sai ostettua tuoreista appelsiineista puristettua mehua.

Pitkän ja harmaan talven jälkeen alkaakin kaipaamaan taas valoa ja värejä. Heräävää luontoa, joka jaksaa vuosi toisensa jälkeen yllättää vihreydellään ja vehreydellään. Tänä vuonna esimakua kevääseen ja kesään käyn hakemassa huhtikuussa ensin Kanarialta ja sitten Madridista, jonne lähdemme isolla tyttöporukalla juhlistamaan syntymäpäiviämme. Siitä tulee varmasti huikea reissu!
 

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday –tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Veera Bianca.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti