maanantai 9. maaliskuuta 2015

Merellinen portaikko

Olen tehnyt viimeaikoina yhteistyötä maalareiden kanssa ja se on osoittautunut hyvin "vaaralliseksi". Vaaralliseksi siksi, että maalareilta saa kuin huomaamatta ideoita omankin pesänrakennukseen. Ja yksi idea poikii heti toisen ja kolmannen ja...Mutta tästä se idea sitten lähti: eikö meidän portaikkoon sopisikin kuin nakutettu tuollainen maalaus? Vasemman puoleinen kuva on Maalarinmajakan Pinterestistä ja oikea kuva on meidän portaikosta, jossa on jo ennestään merellistä teemaa. Seinää koristavat Bengtskärin majakalta ottamani kuvat, ikkunalla on lisää valokuvia meren ja järven äärellä sekä Kalajoelta ostettuja keraamisia majakoita.

Ihastuin myös kuvassa kaiteena toimivaan köyteen, mutta haluaisin kaiteen kuitenkin olevan jämäkkä. Saakohan köyttä niin jämäkkänä, että se täyttää tarkoituksensa sekä rakennuksen käyttöturvallisuutta koskevat asetukset? Oikea termi kaiteelle rakennuksen käyttöturvallisuus määräysten ja ohjeiden mukaan lienee käsijohde.
Kaide- ja sisustusköysiä näyttäisi tarjoavan ainakin Piippo Oyj.

Tai saisikohan pyöreiden puisten kaiteiden ympärille kieputettua narua, että siitä saisi tuollaisen köyden näköisen? Ideointi jatkuu...
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti