maanantai 28. joulukuuta 2015

Babbel – kielen opiskelua verkossa



Lähtö lähenee ja turkin kieli on jo vaipunut aika hyvin unholaan. Joulun ja välipäivien aikana olen yrittänyt palautella sitä taas mieleeni Babbelin verkkokurssien avulla.

Syksyllä aloitin turkin kurssin Vantaan aikuisopistossa ja sen lisäksi jatkoin harjoituksia Babbelin avulla. Babbel olikin hyvä tuki, kun aikuisopiston kurssi oli hieman haastava minun oppimistyylilleni. Kuten kielikursseilla yleensäkin, painotettiin siellä alussa paljon kielioppia. Viikossa puolentoista tunnin aikana ei puhuttu yleensä kuin lause tai pari. Itse taas koen, että oppisin uutta kieltä paremmin puhumalla enemmän. Opettelemalla ensin yksinkertaisia lauseita ja sanoja, minun on helpompi ymmärtää kielioppiakin, kun voin peilata kielioppisääntöjä jo opittuihin lauseisiin.



Haastavaksi kurssin teki myös se, että kurssilla käytettävät kirjat olivat kokonaan turkiksi. Oman aikansa vei siis ensin sanojen kääntäminen, jotta ymmärsi edes mistä oli kyse ja mihin kysymykseen pitäisi vastata. Kurssi olisi jatkunut vielä kevätkaudella, mutta sattuneesta syystä en pääse kevään kursseille osallistumaan. Toivon oppivani kieltä nopeammin paikan päällä, kun asustelen pari kuukautta Turkissa. Kannan mukanani yleensä pientä muistikirjaa, johon kirjailen ylös kuulemiani sanoja ja ystäviä tavatessani kyselen heiltä mitä ne tarkoittavat. Pyydän usein ystäviäni myös kirjoittamaan muistiooni sanoja tai lauseita, joita haluan opetella.



Babbel toimii mielestäni hyvin kielen alkeiden opettelussa. Verkkopalvelun avulla opetellaan pieniä osa-alueita kerrallaan ja toistojen kautta niitä tankataan jäämään päähän. Pieniä kursseja löytyy alkeiskurssien lisäksi vielä erikseen esimerkiksi kieliopista, numeroista ja oikeinkirjoitussäännöistä sekä perussanastoa erilaisten teemojen mukaan, kuten loma, ruoka ja juomat, koti ja käytännöllinen arjen sanasto. Kursseilla opetellaan erilaisten pienten tehtävien avulla kuullun ymmärtämistä, lukemista ja kirjoittamista. Kytkemällä mikrofonin päälle voi harjoittaa myös omaa puhettaan ja lausumista. Testasin myös muita kielikursseja netissä, kuten Duolingo ja WordDive, mutta tykästyin eniten Babbeliin, joka tuntui kaikkein toimivimmalta ratkaisulta minulle.

Babbelin kautta voi opetella turkkia, espanjaa, ranskaa, saksaa ja monia muita kieliä. Palvelussa on kuukausimaksu, joka vaihtelee laskutusjakson mukaan. Halvimmillaan kuukausimaksu on vuoden laskutusjaksolla 4,95 €/kk. Samalla hinnalla käyttöönsä saa myös mobiiliversion, jolla on kätevä käyttää luppoaika hyväksi vetäisten jonkun pikaisen kurssin, esimerkiksi bussimatkalla. Palveluun rekisteröitymisen jälkeen saattaa sähköpostiin tupsahtaa erilaisia aloitustarjouksia. Itse nappasin tarjouksen, jolla sain opiskeluaikaa puoli vuotta kolmen kuukauden hinnalla.

Rekisteröitymällä Babbeliin oheisen linkin avulla saat kokeilla palvelua viikon verran ilmaiseksi:
» Kokeile Babbel-kielikursseja viikko ilmaiseksi

6 kommenttia:

  1. Moikka, mä suosittelen semmoista ohjelmaa kuin Memrise varsinkin sanaston harjoitteluun. :) Ilmainen ja siellä on kymmeniä turkin kielen kursseja. Mä oon kirjoitellut enemmän turkin kielen itsenäisestä opiskelusta täällä http://demirean.blogspot.com.tr/2015/10/turkin-kieli-missa-mennaan.html , jos kiinnostaa lukea! Tsemppejä opiskeluun, jos on rohkea kielenkäyttäjä niin se lähtee äkkiä sujumaan kun täällä hetken aikaa oleskelee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, pitääpä tutustua tuohon Memriseen. Blogikirjoituksesi olinkin lukaissut jo aikaisemmin ;) Tarkoituksena onkin ollut laittaa taustalle joku turkkilainen radiokanava tai musiikki soimaan, mutta se on jäänyt. Nyt joulun aikaan aktivoiduin sentään tuon Babbelin kanssa.

      Poista
  2. Onko sulla instagramia?
    Olisi sitä kautta kiva seurata Alanyassa oleskeluasi.
    Terv,Alanya fani

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minut löytää Instagramista nimimerkillä @titityyppi: www.instagram.com/titityyppi

      Poista
  3. Täällä odottelen kieli pitkällä postauksiasi Alanyasta,kuvia ja lisää kuvia,kaikkea mitä teet päivisin,missä asut,vuokrantasoa,elämää talvikaudella Alanyassa,paljonko siellä on muita kuin Turkkilaisia talvisin,ilmat millaisia,kuinka paljon kauppoja auki/tavalliset vai turistikaupat jne.eli kaikki kiinnostaa kovasti.
    Instaa käyn lähes päivittäin vilkaisemassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, mukava tietää, että joku odottelee kirjoituksiani. Pitääpä siis kirjoitella jotain :)

      Poista