maanantai 22. heinäkuuta 2019

City tour train – kaupunkijuna Alanyassa


Alanyan kaupunkijuna (Alanya Gezi treni) on kätevä tapa tutustua kaupunkiin. 

Monta vuotta ollaan seurattu ympäri Alanyaa huristelevaa junaa, mutta nyt viimein saatiin aikaiseksi hypätä itsekin kyytiin. Kaupunkijunan kyytiin pääsee hyppäämään Alanyan satamasta, Punaisen tornin edustalta, tai Damlataksen alueelta, Teleferik-köysiratahissin edustalta.

Punaiselta tornilta juna suuntaa sataman ohi Atatürkin patsaalle ja siitä rantakatua pitkin itäiselle puolelle, jossa se käy kääntymässä Yali-taksin kohdalla. Alanyan pääkatu on Atatürk bulevardi, jota pitkin juna puksuttaa Kleopatra-rannan puolelle ja kääntyy siellä Damlataş-kadulle. Kadun varrelta löytyy Teleferik-köysiratahissin asema, jonka edustalla juna pitää pienen tauon. Myös Teleferikin edustalta voi hypätä junan kyytiin ja tehdä täyden kierroksen päätyen lopulta takaisin Teleferikille. Teleferikiltä juna jatkaa matkaa Damlataş-katua pitkin kohti satamaa, päätyen takaisin Punaisen tornin edustalle.

Reitin pituus on yhteensä yhdeksän kilometriä ja kierros kestää noin 45 minuuttia. Tällä hetkellä kierros kaupunkijunalla maksaa 10 tl tai 2 €. Alanyassa kiertää ainakin kaksi junaa, joten niitä lähtee noin puolen tunnin välein. Tarkempia aikatauluja en onnistunut löytämään.

» City tour train, www.alanyatrain.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti