lauantai 23. helmikuuta 2008

Kaupungilla

Eilen englantilaista potilasta odotellessa oli aikaa pyöriä kaupungilla ja ruokkia itsensä kaupungin parhaassa pastapaikassa. Jos Don Corleone on Helsingin paras pastapaikka, ehdotan Espoon parhaaksi pastapaikaksi Escafen Tapiolan Heikintorilla.

Helsingin katukuvasta löytyy kyllä vaikka minkänäköistä vipeltäjää. Katumuotia voi tarkkailla paitsi vilkkaimpana ruuhka-aikana Helsingin keskustassa (kuten minä tein perjantai-iltapäivänä kello 16-17) myös stressittömästi ja turvallisesti oman kotikoneen äärellä osoitteessa www.hel-looks.com.

Olen ihastunut vaaleansinisiin taloihin. Asuivathan Tove Janssonin muumitkin onnellisena sinisessä muumitalossaan.
Ja olen ihastunut myös muumeihin. Tove on kuvannut joskus muumiperheen onnellisuutta ja heidän elämäntapaansa seuraavalla tavalla:
"Olen yrittänyt kertoa eräästä hyvin onnellisesta perheestä. Muumiperhe on onnellinen niin itsestään selvällä tavalla, että he eivät edes huomaa sitä. He viihtyvät toistensa kanssa ja antavat toisilleen vapauden olla yksin. Vapaus olla yksin, vapaus pitää omat mielipiteensä ja salaisuutensa niin kauan, kunnes kukin haluaa jakaa ne muiden kanssa. Ei aiheuta toisille huonoa omaatuntoa ja elää voidaan silti iloisesti vastuutta tuntien eikä vain velvollisuudentunteen pakottamana."

Mutta siis jos olisi pakko asua kaupungissa minä haluaisin asua tälläisessä sinisessä talossa.

4 kommenttia:

 1. Hei!

  Oletko käynyt syömässä oikeasti Helsingin parhaassa italialaisessa ravintolassa? Ravintola Villetassa? On kuules hyvvää!!! Voidaako joskus mennä, voidaanko?

  iias

  VastaaPoista
 2. kiitos pastavinkistä!
  Täytyy ehdottomasti kokeilla :)

  VastaaPoista
 3. Eksyin pitkästä aikaa blogiisi ja näitä vanhoja tekstejä selatessa paljastui, että tämähän oli se blogi, jossa oli kuva meidän kodista :)

  Ihania kuvia kaiken kaikkiaan koko blogi täynnä!

  VastaaPoista