keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Koiran elämää









Parasta mökillä olossa on se, että koirat saavat olla vapaana. Päästää vain ovesta ulos ja kulkea rauhassa pihamaata sekä metsää tutkiskellen. Mökillä koirat, isoa mustaa poikaa lukuunottamatta, saavat nukkua myös sängyssä.

Koirien päivä mökillä alkaa aamupalaa jäljittämällä. Oivaa aivojumppaa varsinkin veteraaneille, jotka eivät jaksa niin terhakkaasti enää keppien perässä juoksennella. Ensimmäisenä aamuna tehtiin jälki jauhelihasta ja toisena aamuna tonnikalajälki, joka olikin jo tutumpi ja jäljestys sujui bulldoggeiltakin sulavammin. Kuulo meidän vanhalta  herralta on saattanut jo mennä, mutta hajuaisti on vielä vahvasti tallella. Yksi kerrallaan koirat käyvät aamiaisensa etsimässä ja sen jälkeen nuuskutellaan pihaa  yhdessä. Nuuskuttelun jälkeen laajennetaan reviiriä hieman läheiseen metsään, jossa tutkitaan kiireettömästi puita, kiviä ja kannonkoloja. Koirat nenällään ja isäntäväki kameran etsimen läpi. Yksi onnistui myös tökkäämään kuononsa metsään jääneeseen piikkilangan pätkään, toinen taas tipahti laiturilta ja päätyi takkatulen ääreen vällyjen väliin lämmittelemään.

Kuka muuten tietää mikä on lajiltaan tuo viehättävän näköinen kukkiva torvijäkälä?



Mökki rakennuksenakin on hyvin koiraystävällinen paikka. Isä rakensi terassille lähes 16-vuotiaaksi  eläneelle Bella-koiralle oman rampin ja portin, ettei pienen mummokoiran tarvinnut hyppiä rappusia. Nyt sitä reittiä saavat käyttää muutkin koirat.
 

2 kommenttia:

  1. Ihmettelin jo viime postauksessasi tuota torvijäkälää, en ole ikinä nähnyt sellaisen kukkivan. Se on lumoava.

    Ja niin ovat bulldoginnekin. <3

    VastaaPoista
  2. En muista minäkään nähneeni aikaisemmin kukkivaa jäkälää. Punatorvijäkälän (Cladonia coccifera) lisäksi muita Suomessa kasvavia torvijäkäliä, joilla on punaiset itiölavat: koreatorvijäkälä (Cladonia bellidiflora), kalliotorvijäkälä (Cladonia borealis), paasitorvijäkälä (Cladonia diversa), helotorvijäkälä (Cladonia floerkeana), tappitorvijäkälä (Cladonia macilenta), vihertorvijäkälä (Cladonia metacorallifera) ja suppilotorvijäkälä (Cladonia pleurota). Mikähän tuo niistä mahtaisi olla?

    VastaaPoista